Cazul celor doi soldați britanici din forțele speciale SAS prinși de poliția irakiană în timp ce comiteau un atac terorist

Distribuie!

La data de 19 septembrie 2005, doi soldati britanici din fortele speciale SAS (Special Air Services) s-au deghizat in vesminte specifice arabilor, apoi s-au urcat intr-o masina facand astfel ture si impuscand la intamplare civili.

Acestia au fost observati de catre o patrula de politie irakiana, care le-a cerut sa se opreasca, iar acestia au refuzat si au inceput sa traga in politisti, doi politisti fiind raniti, unul murind. Masina lor era plina cu explozibil plastic, arme automate, grenade RPG si alte materiale pentru confectionarea de bombe.


In cele din urma, acestia au fost imobilizati de catre fortele de ordine, fiind retinuti si dusi la inchisoarea din Basra. Guvernatorul orasului Basra din Irak,  Mohammed al-Waili, a ordonat ca soldatii britanici sa fie judecati pentru crima comisa.

Marea Britanie a reactionat rapid si a cerut eliberarea lor de urgenta, insa autoritatile irakiene au refuzat. La cateva ore dupa ce au fost inchisi, zeci de tancuri britanice si sute de soldati au atacat sediul politiei din Basra, ucigand garzi si politisti, pentru a-i elibera pe cei doi soldati.


article-1273507-097240BB000005DC-25_634x431 basra_iraq_sas_soldiers_posing_as_arab_terrorists Li3LUXT

De partea cealalta, trei soldati britanici au fost raniti si doi demonstranti au fost ucisi de catre garzile inchisorii. Au scapat peste 150 de prizonieri, iar mass-media aservita puterii a relatat despre incident ca si cum nu ar fi fost mare lucru.[1][2]

Fragment din documentarul “TerrorStorm – istoria terorismului finantat de stat” realizat de Alex Jones despre acest caz

SURSE

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Basra_prison_incident
  2. http://www.theinsider.org/news/article.asp?id=1556
  3. Foto: dailymail.co.uk
  4. Video: YouTube

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner