Calitățile vindecătoare ale apei ținută în vase de cupru

Distribuie!

“Bacteriile si virusurile nu prea au sanse de supravietuire in contact cu cuprul, iar medicina ayurvedica stia acest lucru inca de pe vremea cand bacteriile erau o necunoscuta. Ayurveda recomanda si astazi pastrarea apei de baut in vase de cupru.

Chiar si astazi, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orasul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusa din fluviul Gange, spre a-i fi oferita zeului Shiva. Apa pastrata in felul acesta ramane proaspata luni la rand.


Potrivit oamenilor de stiinta, recipientele de cupru pot anihila bacteria E. coli, care provoaca imbolnaviri grave. Specialistii britanici au efectuat cercetari in acest sens, iar concluzia experimentelor a fost aceea ca ionii de cupru omoara ucid bacteria, calitate nemaiintalnita la niciun alt metal, nici macar la aur.

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Southampton au pus apa continand bacterii E. coli in doua vase: unul de otel inoxidabil si altul de cupru. Apoi au analizat zilnic mostre de apa din cele doua recipiente.


Rezultatul experimentului a fost acela ca, in vasul de inox, la temperatura camerei, bacteria E. coli s-a mentinut vie timp de luni de zile, in timp ce vasul de cupru a anihilat-o in cateva ore. Acelasi experiment, efectuat la 10°C, a dat urmatoarele rezultate: in vasul de inox, bacteria a trait 34 de zile, in timp ce in vasul de arama n-a supravietuit decat 4 zile.

Beneficiile apei pastrate in vas de cupru
1. Consumul unui pahar de apa tinuta intr-un vas de cupru (la temperatura camerei) curata rinichii si tractul gastro-intestinal.
2. Cuprul este tonic pentru ficat, splina si sistemul limfatic.
3. Ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv.
4. Stimuleaza creierul.
5. Ajuta la absorbtia fierului in organism.
6. Ucide bacteriile nocive din apa.
7. Regleaza functionarea glandei tiroide.
8. Elibereaza durerea cauzata de articulatiile umflate in cazul artritei.
9. Incetineste imbatranirea.
10. Ajuta la reglarea presiunii arteriale, a ritmului cardiac si micsoreaza nivelurile de colesterol si trigliceride.
11. Ranile se vindeca mai repede.

Trebuie doar sa turnati apa intr-un vas de cupru, sa o tineti peste noapte si sa consumati apa incarcata pozitiv dimineata, sau de 2 -3 ori pe zi – este mai mult decat suficient ca sa beneficiati la maxim de efectele sale pozitive. Nu puneti apa la frigider. Curatati regulat vasul de cupru cu lamaie proaspata sau cu o pasta facuta din sare si tamarind.”[1]

SURSE

  1. https://www.bzi.ro/calitatile-vindecatoare-ale-apei-tinuta-in-vase-de-cupru-1036037
  2. Foto: adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...