Bomba-tsunami, un proiect secret

Distribuie!

“Ray Waru a publicat o carte numita „Secrete si comori„, in care prezinta materiale declasificate din Arhivele nationale de la Wellington, Noua Zeelanda, potrivit News.com.au.
„Stiam ca vreau sa gasesc cele mai importante lucruri, Tratatul de la Waitangi (documentul prin care este fondata Noua Zeelanda), Declaratia de Independenta, precum si alte cateva documente”, a spus Waru.

A fost descoperita petitia privind votul femeilor, care continea 36.000 de semnaturi si avea aproape 300 de metri. Ea a fost desfasurata in anul 1893 in Parlamentul Noii Zeelande.
Petitia a avut succes si a dus la acordarea dreptului la vot al femeilor, Noua Zeelanda fiind prima tara din lume care a consfiintit acest lucru.


Alaturi de alte documente importante, exista si un proiect top-secret, numit Seal, realizat de Statele Unite si Noua Zeelanda, prin care se incerca construirea unui dispozitiv ce ar fi rivalizat cu bomba atomica.

Proiectul a fost lansat in iunie 1944, dupa ce un ofiter american a observat ca operatiunile de bombardare a recifelor de corali din Pacific au produs un val urias. El a ridicat problema crearii unei „bombe tsunami„.


Testele efectuate in apele situate la nord de Auckland au ajuns la concluzia ca arma ar putea fi realizata. 10 explozii masive ar crea un tsunami de 10 metri, capabil sa inunde un orasel aflat pe coasta.

 

„Proiectul a fost anulat in 1945, in ciuda succesului initial al testelor. Daca proiectul ar fi avut loc intr-un film cu James Bond, ar fi fost privit ca o fantezie, dar el a fost un fapt real”, a spus autorul cartii.”

Sursa: https://www.bzi.ro/bomba-tsunami-un-proiect-secret-al-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-759752

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...