URSS și războiul climatic

Distribuie!

URSS , afirmă Philip L.Hoag, ar fi deţinut propriul lor program specializat în domeniu, cunoscut sub denumirea Woodpecker. Implica transmisii radio de extrem de joasă frecvenţă (ELF) în banda de 10 Hz, folosind transmiţătoare Tesla instalate în oraşele siberiene Ahgarsk şi Habarovsk, pe insula Sahalin şi la Nikolaiev în Ucraina, la Riga şi la o locaţie situate la cîţiva kilometric de Havana, în Cuba. Aceasta din urmă, spune autorul articolului, ar fi fost încă activă în 1999, avand un personal de 2500 de oameni…

În 1977, Adunarea Generală a ONU ratifică o Convenţie internaţională care interzice „folosirea militară sau în orice alt mod ostil a tehnicilor de modificare a mediului înconjurător care au efecte extinse, de lungă durată sau grave”, atât SUA cât şi URSS fiind printre părţile semnatare.


Tom Bearden este fost lt.-colonel în armata americană, actualmente Preşedinte şi CEO la CTEC, Inc., detinator de master şi doctorat în inginerie nucleara şi matematică absolvite la Georgia Institute of Technology şi, respectiv, Northeast Louisiana University). A absolvit Command & General Staff College, Guided Missile Staff Officer’s Course.

Reproduc, fără comentarii, afirmaţiile sale din aprilie 1998. Mare atenţie la ce spune!


„Anomaliile meteorologice din întreaga lume nu sunt accidentale. În teoria superpotenţialului, expusă iniţial într-o lucrare din 1904 de E. T. Whitaker, este posibil să fie produse câmpuri elctromagnetice de forţă şi câmpuri energetice de forţă la distanţă. ..Se folosesc două emiţătoare care să formeze un interferometru pentru unda electromagnetică…Se centrează zona de interferenţă în zona de atmosferă aleasă. Începi să produci o încălzire a atmosferei în zona de interferenţă, aceasta se extinde şi astfel ai produs o zonă de presiune joasă. Dacă se va folosi un al doilea interferometru cu potenţial negativ, puteţi răci atmosfera care devine mai densă, astfel apărând o zonă de presiune ridicată. Plasaţi asemenea interferometre în direcţia unui jet de apă şi acesta va putea fi deviat către zona de joasă presiune… Centrând o zonă de interferenţă pe un punct sub ocean, puteţi încălzi sau răci pentru o perioadă apa în zona selectată. Se poate astfel scădea sau întări efectul unei tornade sau al unui uragan. Spre exemplu, KGB-ul dispunea de capacităţi de creere a unor căderi masive de ploaie într-o anumita zonă dată, sau de producere de secetă, furtuni sau uragane.

Pe 4 iulie 1976, ruşii au început o operaţiune masivă şi continuă de transformare atmosferică asupra Americii de Nord…Astăzi sunt cel puţin alte trei naţiuni în spatele grupului dur din KGB care dispun de armament dedicat construit pe baza unor interferometre. Iar transformarea atmosferică nu este decât una din capacităţile dezvoltate în prima perioadă. Cele mai puternice arme de pe planetă nu sunt nucleare.“

În 1992, Wall Street Journal spune că o firmă rusească cu numele de Elate Intelligence Technologies care închiriază instalaţii pentru modificare climatului pe o rază de peste 150 km pătraţi…directorul companiei, Pirogov, afirmând că nu are nici un fel de dubiu că, spre exemplu, ar fi putut anihila Uraganul Andrew (care a provocat pagube de 17 miliarde de dolari)…„vă garantăm vreme frumoasă pentru orice eveniment vreţi să organizaţi afară, dar şi vreme proastă dacă nu ne plătiţi cum am convenit”, adăuga el. În 2008, J.Douglas Kenyon confirmă faptul că sistemul Elate se afla în vânzare liberă, una dintre unităţile acestui sistem fiind operaţională la aeroportul Bykovo din Moscova .

Avem însă o problemă evidentă cu toate aceste texte: este aproape imposibil să ştim unde este limita între folosirea acestui tip de tehnologii pentru uzul civil (banalele operaţiuni pentru „spargerea norilor”) şi folosirea militară a tehnologiilor respective. În mod evident, instalaţiile pot avea o folosire duală. Este evident câştigul enorm pe care l-ar putea reprezenta o asemenea tehnologie în evitarea fenomenelor şi schimbărilor climatice din ce în ce mai extreme cu care ne confruntăm.

Este aproape imposibil să ştim unde este limita între folosirea acestui tip de tehnologii pentru uzul civil (banalele operaţiuni pentru „spargerea norilor”) şi folosirea militară a tehnologiilor respective.

Asemenea cercetări ştiinţifice, asemenea tehnologii, nu pot decât să reprezinte un avantaj incalculabil…problema este că, în continuare, există voci care spun că nu s-ar respecta Convenţia din 1977 şi că, în ascuns, marile puteri şi-ar completa în continuare arsenalul cu acest tip devastator de arme.

Sursa: https://adevarul.ro/international/statele-unite/razboiul-climaticpoveste-adormit-copiii-realitate-terifianta-i-1_5236b5bec7b855ff568b1089/index.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...