3 plante pentru un ficat sănătos

Distribuie!

“3 plante pentru un ficat sanatos

Ficatul are rol de filtru al organismului: purifica si elimina toxineleacumulate din mancarea, bauturile sau medicamentele pe care le utilizam in orice moment al zilei. De asemenea, ficatul mai are rol si in producerea bilei, a factorilor de coagulare a sangelui si a unor proteine, in distributia sangelui circulant in organism si de depozitare a unor vitamine, minerale si a glucozei. In viata intrauterina, el are un rol extrem de important in producerea hematiilor (globulele rosii).


De obicei, bolile de ficat nu prezinta semne si simptome specifice, dar este bine sa fie investigat orice indiciu care ne poate arata acest lucru. Fiind un organ vital, orice semn de imbolnavire trebuie sa ne trimita la medic pentru efectuarea unei consultatii si a unui set complet de analize.
  1. Ciulinul: Complexul de flanoide (silimarina(4 flavonoide: silibina, silidianina, silimanina, silandrina)) din compozitia sa are un puternic efect antioxidant, stimuleaza capacitatea de regenerare a celulelor, blocheaza acumularea de toxine in ficat stimuland eliminarea deseurilor toxice ce se acumuleaza in ficat. Preparatele din ciulin protejeaza ficatul de actiunea distructiva a unor toxine puternice si a alcoolului si stimuleaza regenerarea celulelor hepatice.
  2. Armurariu: Este un foarte bun hepatoprotector, o sursa de silimarina recomandata in insuficiente hepatice, ciroze hepatice, intoxicatii sau hepatite.Silimarina stimuleaza sinteza hepatocitelor, creste rezistenta acestora la toxine, scade riscul formarii calculilor biliari prin efectul coleretic-colagog si are si un rol antioxidant. Se foloseste sub forma de infuzia combinata care se prepara astfel: 1-2 lingurite de pulbere de seminte de armurariu se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana de apa de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pune deoparte, iar pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa fierbinte 20 minute, dupa care se lasa la racit; se combina cele doua extracte; se bea acest preparat cu un sfert de ora inainte de masa. Doza: 3 cani pe zi.
  3. Anghinarea: Faciliteaza digestia prin reglarea secretiei biliare si favorizarea eliminarii sucurilor biliare in duoden. Stimuleaza ficatul sa secrete suc bila si totodata favorizeaza eliminarea lichidului biliar acumulat in vezica biliara in timpul digestiei, fiind utila in dispepsii. De asemenea anghinarea stimuleaza regenerarea celulelor hepatice. Ceaiul de anghinare se prepara astfel: fierbe 15 frunze de anghinare in doua cani cu apa, timp de 5 – 10 minute. Strecoara lichidul intr-o cana. Este indicat sa consumi doua cani de ceai zilnic.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/3-plante-pentru-un-ficat-sanatos-66129
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...