Practicile moderne de meditaţie îşi au originea în obiceiuri care sunt de milenii parte integrantă a tradiţiilor orientale
“Mai mult de 250 de centre medicale din lume oferă acum terapii bazate pe meditaţie şi conştientizare, pentru tratamentul tulburărilor de comportament şi al altor boli. Studiile efectuate au indicat existenţa unui mecanism surprinzător în cazul acestor terapii.
Capacitatea de conştientizare se amplifică, într-o mare măsură, prin antrenarea atenţiei şi a stării de focalizare a minţii. Deşi jocurile video şi medicaţia pot amplifica pe termen scurt starea de atenţie (pe termen lung având, însă, efecte nefaste), antrenamentul gradat în practica meditaţiei le conferă pacienţilor, într-un mod unic şi pe termen lung, capacitatea de a-şi direcţiona atenţia la voinţă în marea de stimuli interni şi externi şi le permite, de asemenea, o mai profundă conştientizare a ceea ce se petrece în clipa prezentă.
Extrapolarea descoperirilor din cadrul grupurilor mici de indivizi la scara unei societăţi rămâne încă un aspect de cercetat. Ideea esenţială este: cu cât mai mulţi oameni vor realiza un astfel de antrenament, cu atât vom fi cu toţii mai fericiţi şi mai sănătoşi.
Mai ales acum, după 2012, când omenirea a depăşit un prag important al evoluţiei sale spirituale, graţie noilor condiţii create în acest fel, preocuparea pentru spiritualitate în general şi pentru tehnicile meditative în particular va deveni un aspect pregnant în viaţa unui număr tot mai mare de oameni.”[1]
SURSE
- http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8419
- Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.