Leușteanul, medicamentul din gradină cu multiple beneficii

Distribuie!

“Leusteanul, medicamentul din gradina cu multiple beneficii

Pe langa virtutile aromatice, leusteanul este si un medicament redutabil. Medicii din intreaga lume sunt de acord ca principiile active pe care le contine au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, a aparatului reno-urinar si a sistemului endocrin. Este un bun remediu pentru prevenirea bolilor, atunci cand este consumat sistematic ca aliment, cum ar fi indigestie, anorexie, raceala, gripa, dureri de gat si amigdalita. Ca planta-medicament, leusteanul se poate consuma ca atare sau sub forma de suc, infuzie ori vin. Persoanelor care sufera de afectiuni digestive li se recomanda leusteanul. Balonarea se trateaza cu infuzie de leustean sau frunze verzi, proaspat tocate in ciorbe sau in salate.
Beneficiile sucului de leustean


Topeste grasimea si detoxifica organismul

De asemenea, s-a constatat ca infuzia de leustean topeste grasimile si elimina toxinele. Leusteanul este antidepresiv, detoxifiant si afrodiziac. Ceaiul de leustean, constand intr-o cana de apa clocotita care se toarna peste o lingura de planta uscata, lasata 10 – 15 minute la infuzat, trateaza tusea convulsiva, edemele si indigestiile.

Vinul de leustean este cunoscut de multa vreme si e folosit impotriva retentiei de apa, a indigestiilor si anorexiei. Se prepara dintr-o suta de grame de leustean proaspat si maruntit, puse la macerat, pentru doua saptamani, in 750 ml de vin alb, natural. Vasul se tine la temperatura camerei. Dupa acest interval, lichidul se filtreaza si se pastreaza la frigider, in sticle mici, inchise la culoare. La nevoie se ia cate un paharel pe zi, inaintea mesei principale.


Pe rani ulceratii, furuncule se pun cataplasme cu leustean cules de dimineata, bine spalat si zdrobit cu sucitorul. Uleiul esential de leustean este recomandat pentru scaderea tensiunii si pentru stimularea diurezei.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/leusteanul-medicamentul-din-gradina-cu-multiple-beneficii-65880
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...