Zona 51 și avionul-spion U-2

Distribuie!

„Abia în anul 2013 Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a admis, cu dificultate, existenţa faimoasei Zone 51 (http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB443/), asupra căreia au existat numeroase „controverse” încă de la sfârşitul anilor ’70.

Deşi această bază militară secretă americană „nu a existat” înainte ca CIA să facă declaraţia de presă oficială, totuși era evident că în acea zonă din deşertul Nevada se petreceau lucruri pe care Forțele Aeriene ale SUA doreau să le țină în cel mai mare secret.

Totul a început în anul 1974, odată cu fotografia luată de cei patru astronauţi ai misiunii Skylab (un program de cercetare a spațiului cosmic din apropierea Pământului, susţinut de NASA), care din greşeală a fost publicată în presă. Fotografia înfăţişa cu claritate existenţa unei baze secrete în regiunea Groom Lake (fundul unui lac secat din deșertul Nevada).

Conform unei înţelegeri pe termen lung între NASA şi comunitatea Serviciilor Secrete americane, în frunte cu CIA, se stabilise că orice fotografie care era luată din spaţiu să nu fie oferită mass-media decât după ce în prealabil ea a fost examinată şi verificată de National Photographic Interpretation Center, o instituţie de securitate americană, specializată în analiza grafică şi cea video.

Panica ce a fost creată atunci la nivel înalt diplomatic a tulburat mult apele la Washington. În acea perioadă, directorul CIA era William Colby, care a adresat o interpelare scrisă mai multor membri (numele lor a rămas secret şi în zilele noastre) ce aveau acces la acelaşi nivel de securitate ca şi el. Colby a subliniat că Zona 51/Groom Lake constituia un secret la cel mai înalt nivel pentru SUA, fiind singura zonă care nu trebuia fotografiată. Aceasta confirmă faptul că CIA considera acea regiune ca fiind singura de pe Pământ, prea „delicată” pentru a fi fotografiată din spaţiu.

Măsurile extraordinare de securitate în legătură cu acea zonă aveau un sens foarte clar, chiar dacă el nu era specificat. Instituţiile secrete americane care erau implicate în activităţile de spionaj şi contrainformaţii ştiau, de pildă, că pe lângă testarea unor tipuri foarte speciale de avioane-spion, în cadrul bazei din deșertul Nevada se realizau mult mai multe proiecte şi studii decât atât.

Într-adevăr, această bază militară secretă a fost în anii ’60 şi ’70 teatrul operaţiunilor de testare a unor avioane militare de înaltă tehnologie, având în principal funcţia de avioane-spion. Acum se ştie că la Groom Lake a fost testat tipul de avion-spion U-2, de la care Zona 51 a devenit cunoscută ca fiind o bază foarte secretă, deoarece la ea nu se putea avea acces decât cu un nivel de securitate foarte înalt.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/baze-militare-secrete-in-subteran-si-in-oceane-o-dovada-a-intentiilor-oculte-pe-care-le-are-cabala-mondiala-din-umbra-1-a306
  2. Foto: US Air Force

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...