Proiectul MK Ultra: Planul CIA de a controla mintea oamenilor. Dezvăluiri ascunse zeci de ani

Distribuie!

“Încă de la început, proiectul MK Ultra, a fost un program învăluit în mister. La mijlocul anilor 1950, doar o mână de oameni cunoșteau existența acestui plan. Acest proiect a fost denumit „Ultra” dintr-un motiv. Obiectivul său ? Evaluarea posibilității controlului minții, prin care putea fi schimbată conștiința unei persoane, acționând împotriva propriei voințe. Un biochimist, expert în războiul biologic, a fost ales de directorul CIA în 1953, pentru a conduce acest program secret.

Gottlieb a reprezentat o alegere atipică pentru CIA. Acesta a fost foarte interesat de LSD. După ce a observat utilizarea acestuia în studiile timpurii, a devenit convins de faptul că Uniunea Sovietică stochează LSD pentru experimente asupra controlului minții. Biochimistul a cerut CIA să se aprovizioneze cu această substanță, iar în câțiva ani, a fost creată o rețea extinsă de proiecte de cercetare în cadrul spitalelor și a universităților din Statele Unite.


Scopul imediat a fost de a găsi un medicament care să poată acționa ca un ser care să te facă să spui adevărul, fiind utilizat în cadrul agențiilor de informații. Un agent sovietic căruia i s-a administrat LSD a mărturisit informațiile pe care le deținea. Însă, după 10 de ani cercetări nereușite, Gottlieb a recunoscut într-o notă CIA din 1963, că este imposibil să controlezi mintea.

Un istoric a mers pe urmele lui
Stephen Kinzer, jurnalist și istoric, a încercat să meargă pe urmele lui Gottlieb, însă, pe parcursul cercetării, a descoperit că mare parte din ele au fost distruse. Acesta a încercat să distrugă întreaga arhivă documentară a proiectului, complicând și mai mult sarcina istoricilor.


Acesta a declarat următoarele: “ În momentul în care Gottlieb a concluzionat că este imposibil să controlezi mintea cuiva, probabil că avea dreptate. Însă, între timp, lucrurile au fost schimbate. Evoluția inteligenței artificiale și tehnologia computerelor sunt foarte avansate. Aceste lucruri ar putea fuziona în moduri în care nici Gottlieb nu s-ar fi gândit vreodată. Cu siguranță există oameni care au mai multe detalii decât mine în privința acestor lucruri.”

Kinzer a transmis într-un interviu că: “ Gottlieb a vrut să vadă ce ar putea face o cantitate mare de LSD cu mintea oamenilor. El considera că înainte de a implanta o nouă conștiință în capul cuiva, trebuie mai întâi descoperită o modalitate prin care cea existentă să fie distrusă. Gottlieb a încercat sute de experimente, precum lipsa senzorială, căldura, frigul extrem, electroșocul și diferite combinații de droguri, pentru a putea afla care erau modalitățile prin care putea fi distrusă mintea umană.””

Sursa: https://evz.ro/planul-cia-de-a-controla-mintea-oamenilor-dezvaluiri-ascunse-zeci-de-ani.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...