Un labirint de tuneluri se află sub piramidele din Egipt

Distribuie!

“Un arheolog din Egipt a descoperit un „labirint de tuneluri subterane” in apropierea unuia dintre cele mai faimoase situri piramidale, potrivit unui documentar Channel 5.

Orasul Saqarra este cunoscut pentru Piramida lui Djoser, construita cu circa 27 de secole i.Hr., in timpul celei de-a treia dinasti.


Piramida este o structura cu sase niveluri, insa arheologii au descoperit lucruri si mai uimitoare sub suprafata – o adevarata “lume subterana”.

„Exista sute de metri de tuneluri construite pentru a crea ceva incredibil”, a spus istoricul Bettany Hughes, care a explicat si de ce mormantul ascuns era atat de central pentru egiptenii antici. “Acesta este un palat subteran, nu este unul obisnuit”.


Un sistem urias de pesteri, grote si incaperi subterane se afla ascuns sub uriasele piramide din platoul Giza, a sustinut si Andrew Collins, un explorator britanic, care este convins ca a descoperit misterioasa lume subpamanteana a faraonilor egipteni.

„Exista o zona imensa, neatinsa pana acum de arheologi, care reprezinta un ecosistem extrem de elaborat in care traiesc lilieci, serpi veninosi, paianjeni din specii rare si, posibil, organisme inca necunoscute oamenilor de stiinta”, afirma britanicul, potrivit Descopera.ro. Collins, care va publica o carte despre descoperirile sale in luna septembrie, a anuntat ca a descoperit intrarea intr-o lume subterana, dupa ce a citit memoriile unui diplomat din secolul al XIX-lea.

„In scrierile sale, consulul britanic Henry Salt, povesteste cum a investigat un sistem gigantic de catacombe in anul 1817, in compania exploratorului italian Giovanni Caviglia. In document se spune ca acestia au explorat pesterile pe sute de metri, pana in momentul in care au descoperit patru incaperi uriase din care pareau sa porneasca alte tuneluri si grote”, sustine acelasi Collins.

Conform englezului, vechii egipteni cunosteau aceste pesteri, numele vechi al platoului Giza, Rostau, insemnand nimic altceva decat „intrarea in tuneluri” Acesta este convins ca incaperile subterane sunt vechi de zeci sau poate chiar sute de mii de ani, si ca in ele se ascund secrete nebanuite ale istoriei trecute.”[1]

SURSE

  1. https://www.bzi.ro/labirint-de-tuneluri-secrete-sub-piramidele-din-egipt-descoperire-majora-1238707
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...