Terapii ciudate! Furnicile care știu să coasă răni!

Distribuie!

“În străvechea terapie cu larve de musca, larvele sunt aplicate pe rană şi sunt ţinute aproximativ trei zile, strânse într-un pansament special, care nu le permite să se mişte.

Oricât ar părea de ciudat, larvele nu numai că duc la vindecarea rapidă a rănii, dar ajută şi la curăţarea acesteia, consumând ţesutul mort sau infectat şi omorând orice bacterie.


Multe popoare au folosit această practică de-a lungul timpului. Un studiu al cercetătorilor francezi din acest an arată că rănile sunt curăţate considerabil mai repede cu viermi, decât dacă ar fi lăsate să treacă de la sine. Şerpii sunt alte animale folosite în tratamente neconvenţionale.

În Israel, de exemplu, într-un astfel de cabinet, pacientul sta liniştit pe pat, în timp ce şase şerpi i se plimba pe spate.


O şedinţă costa în jur de 70 de dolari, fiind chiar mai ieftină decât alte tipuri de masaj. Procedura cu şerpi alina crampele. O specie de furnici din Africa este folosită pe post de material de sutură a rănilor.

Procedura constă în plasarea furnicii în plaga şi ţinerea strânsă a marginilor rănii. Instinctul o va face să muşte zona respectivă.

Deşi furnica moare, maxilarul îi rămâne încleştat, ca un fir de sutură care ţine rana închisă. Peştii care te ciugulesc de picioare, devorând epiderma moartă şi bătăturile, nu mai constituie o metodă cosmetică neobişnuită, de când a devenit o modă printre vedete.

Aceeaşi metodă da roade şi în terapia psoriazisului, în Turcia. Pacienţii sunt scufundaţi cu părţile cu probleme într-o apă minerală în care înoată peşti, aceştia începând să mănânce imediat pielea moartă.

Pestele-doctor (Garra rufa obtusas), specia folosită pe post de agent terapeutic, lasa doar epiderma sănătoasă, mincand doar celulele moarte şi pe cele bolnave.

Dar peştii sunt buni şi în tratamentul astmului, conform unei tehnici cu adevărat ciudate. Se practică în India şi este un secret transmis din tata în fiu, de 160 de ani încoace.

furmici

Bolnavul trebuie să înghită cât un peştişor viu, o dată la 15 zile. Rezultatul e remarcabil, spun sutele de mii de pacienţi: crizele de astm dispar.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/terapii-ciudate-furnicile-care-stiu-sa-coasa-rani
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...