Descoperire: Cum arată un foton? Forma acestuia seamănă cu o cruce malteză

Distribuie!

“Descoperire: Cum arată un foton? Forma acestuia seamănă cu o cruce malteză. Află mai multe!

Imaginați-vă o rază caldă de Soare strălucind prin fereastra camerei dumneavoastră. Fizica cuantică ne spune că fasciculul luminos este format din bilioane de pachete mici de lumină, adică din fotoni. Dar cum arată un foton individual? Are o formă? Aceste întrebări sunt chiar semnificative? Acum, fizicienii polonezi au creat prima hologramă a unei singure particule luminoase. Experimentul, realizat prin observarea interferenței a două fascicule luminoase intersectate, este o perspectivă importantă asupra naturii cuantice fundamentale a luminii.


„Am efectuat un experiment relativ simplu pentru a măsura și a vedea ceva incredibil de greu de observat: forma flancurilor de undă ale unui singur foton”, afirmă Radoslaw Chrapkiewicz, fizician la Universitatea din Varșovia și principalul autor al noii lucrări publicate în Nature Photonics.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/descoperire-cum-arata-un-foton-forma-acestuia-seamana-cu-o-cruce-malteza/


SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/descoperire-cum-arata-un-foton-forma-acestuia-seamana-cu-o-cruce-malteza/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...