Shambala, paradisul ascuns de ochii oamenilor

Distribuie!

Nu de foarte puţine ori denumirea mistică Shambala, adică paradisul ascuns, a trecut pe la urechile oricărui profan. Termenul semnifică o lume mirifică, ascunsă de privirile oamenilor obişnuiţi, care deține toate secretele Universului. Doar aici, în Shambala, minunile devin realitate, iar locuitorii săi, adevăraţi ghizi prin bezna spirituală prin care bâjbâie omul obișnuit, dau dovadă de o putere spirituală ieşită din comun.

PARADISUL ASCUNS, O LEGENDĂ?

Shambala este percepută, în ziua de astăzi, mai mult ca o legendă misterioasă la care toţi neiniţiaţii au acces, dar cu adevărat, foarte putini, o înţeleg.

Poveşti cu şi despre acest ţinut misterios, de o frumuseţe stranie, şi ai cărui locuitori sunt cei care ghidează omenirea spre lumina, un adevărat centru spiritual aflat într-o dimensiune paralelă, apar în mai toate vechile culturi ale Pământului.

Este adevărat că lumea spirituală are diferite nume, Tula, Insula Albă, Tărâmul fericirii, Lumea înţelepţilor, Tara apelor albe, Hiperboreea, Shangri La, Shambala, dar toate poveştile descriu o lume magnifică, în care trăiesc nişte fiinţe avansate din punct de vedere tehnologic şi spiritual.

PARADISUL ASCUNS ÎN CULTURA TIBETANĂ

În vechea cultura tibetană, Shambala, este un ţinut vast, de o frumuseţe paradisiacă, împărţit în 8 regiuni, la fel ca petalele unei flori de lotus. Aceste opt regiuni au fiecare un conducător, iar în centru domneşte Regele Luminii.

Fiecare dintre cele opt regiuni principale este împărţită în 12 domenii având fiecare un guvernator. Practic, în Shambala există 96 de provincii distincte, plus capitală, Kalapa, un oraş vast şi înfloritor, în care se afla impresionantul palat al Regelui Shambalei. Ţinutul este înconjurat de munţi foarte înalţi şi chiar dacă face parte dintr-o dimensiune paralele, subtilă, este imposibil ca un musafir nepoftit să poată pătrunde. Din acest ţinut se ghidează întreaga energie spirituală pe care omenirea o degaja sau de care are nevoie.

loading…

Crezând că Shambala există cu adevărat, este imposibil să nu îţi pui câteva întrebări logice care ar putea să facă lumină asupra gândirii tale. De ce există atât de mult rău pe Pământ? Dacă Shambala există cu adevărat, a vizitat-o cineva până acum? Aceste două întrebări au răspunsuri pe măsură. Shambala nu are legătură cu karma pe care omenirea o dezvolta.

LEGENDE

O veche lege universală susţine că răul provoacă rău, iar binele şi mai mult bine. Pornind de la această afirmaţie se poate spune că este imposibil ca nişte fiinţe spirituale să aibă voinţa să influenţeze destinul omenirii în proporţii colosale. De-a lungul timpului mai multe personalităţi au susţinut că au vizitat ţinutul Shambalei şi au aprofundat spiritualitatea. trebuie să înţelegem că nu orice este invitat în Shambala, iar cine ajunge primeşte o misiune strictă căreia trebuie să i se dedice până la ultima suflare. Dintre aceştia, cei mai cunoscuţi sunt Apollonius din Tyana, contele de Saint Germain,

Nicholas Roerich, Paracelsus, Lao Tse, marele reformator şi rege al Tibetului Tsong-kha-pa, marele yoghin tibetan Tilopa. Există alte fiinţe umane, care au reuşit să comunice telepatic cu înţelepţii din lumea Shambalei, precum Saint-Yves d’Alveydre şi Helena Blavatsky.

 

Shambala nu este doar o legendă a trecutului, ci o realitate a prezentului. Nu doar misterioşii iniţiaţi tibetani ai secolelor trecute au reuşit să ajungă în Shambala.

Un exemplu elocvent în acest sens este pictorul rus Nicholas Roerich (1874 – 1947), un personaj misterios şi fascinant, despre care apropiaţii săi spun că a fost în Shambala şi ale cărui scrieri şi picturi inspirate revelează cunoaşterea să profundă asupra Shambalei. Nicholas Roerich a călătorit şi a trăit timp de aproape 20 de ani în India, Himalaya, Asia Centrală, China, Mongolia şi Tibet, studiind tradiţiile populare, explorând locuri misterioase şi sacre şi având ocazia să întâlnească iniţiaţi care l-au ghidat în căutările sale.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/shambala-paradisul-ascuns-de-ochii-oamenilor
  2. Foto: ancient-origins.net

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...