Scara Kardashev: Tipurile de civilizații extraterestre

Distribuie!

“Fizicianul rus Nikolai Kardashev a dezvaluit cate civilizatii extraterestre exista si de unde isi iau energia.

Civilizatii de tip 1


Aceste civilizatii au obtinut energie din toate formele posibile de pe planeta lor, pe care o numim planeta mama. Aceste civilizatii pot schimba clima de pe planeta lor. Cerintele acestei civilizatii sunt foarte mari, incat toate sursele de energie de pe planeta sunt in curs sa se epuizeze. Kardashev considera ca civilizatia noastra va atinge acest punct in 2200.

Alti fizicieni considera ca civilizatia noastra ar fi de tip 0, pentru ca tehnologia pe care o avem in acest moment, este departe de a intruni conditiile impuse de tipul 1.Scara Kardashev. Cate tipuri de civilizatii extraterestre exista


Civilizatii de tip 2

Sunt civilizatii care pot obtine energie de pe steaua de referinta a planetei lor, in cazul nostru Soarele. Pentru a supravietui, civilizatia are nevoie de alte surse de energie, pentru ca cele de pe planeta mama s-au epuizat.

Civilizatii de tip 3

Aceste civilizatii sunt capabile sa exploateze energie dintr-o galaxie. Energia pe care le-ar da-o o singura stea, nu este suficienta. Practic ei au atins un nivel de dezvoltare colosal. Se pot deplasa oriunde in galaxie si pot lua energie de unde vor.

Kardashev sustine ca aceste civilizatii au in subordine civilizatiile de tip 2, care sunt organizate in confederatii, care alcatuiesc un imperiu galactic. Civilizatia suverana a acestui imperiu galactic este civilizatia de tip 3.

Multi fizicieni si-au pus intrebarea daca aceste civilizatii traiesc in armonie sau sunt intr-un conflict cosmic? Aceasta clasificare a fost numita Scara lui Kardashev si a fost intocmita in 1964.

Intr-un articol publicat in 1982, Kardashev isi expunea pesimismul cu privire la posibilitatea ca civilizatia noastra, cu mijloacele pe care le avem si cu nivelul tehnologiei la care suntem, sa putem descoperi vreo civilizatie. El sustine ca o alta civilizatie mult mai avansata decat noi, ne va descoperi sau poate ne-a descoperit deja. Carl Sagan a fost un fizician american care a completat studiul lasat de Kardashev. El a avansat ideea ca in galaxia noastra exista peste un milion de civilizatii dezvoltate.

Sagan a fost primul fizician care a avansat ideea ca pe planeta Europa, satelitul lui Jupiter, se afla un ocean de apa sarata, cu o lungime de pana la 90 de kilometri, sub calota glaciara. Tot el este primul care a sustinut ca pe planeta Titan, satelitul lui Saturn, exista importante cantitati de apa. Cele doua teorii s-au adeverit in 2004, dupa moartea sa.

Revenind in zilele noastre, putem sa afirmam ca specialistii descopera aproape in fiecare zi exoplanete, de talia planetei noastre, unde este posibil sa existe forme de viata. O echipa internationala de fizicieni pune la punct un proiect, in care va fi utilizat un telescop cu raze infrarosii, cu ajutorul carora vor fi detectate planetele pe suprafata carora exista caldura si implicit viata. Telescopul va avea dimensiuni uriase. Diametrul sau va fi de peste 74 de metri, iar costurile sunt uriase.

Scara Kardashev

Toti cercetatorii sunt de acord ca exista viata intraplanetara, dar nu pot raspunde la intrebarea de ce aceste civilizatii nu au intrat in comunicare cu pamantenii. Unii sustin ca extraterestrii se multumesc sa ne urmareasca sau sa ne monitorizeze, altii sustin ca ei sunt deja implantati pe Pamant si ca asteapta momentul invaziei.”[1]

SURSE

  1. http://www.mixdecultura.ro/2016/07/scara-kardashev-tipurile-de-civilizatii-extraterestre/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...