Rongorongo este un sistem indescifrabil de pictograme, care își au originea în Insula Paștelui

Distribuie!

“Desi nu face parte dintr-o carte propriu-zisa, acest sistem de scriere refuza si acum sa se lase descifrat. Rongorongo este un sistem indescifrabil de pictograme, care isi au originea in Insula Pastelui.

Exista putine exemple ale acestei scrieri, printre care cateva sculpturi in piatra si tablete de lemn. Ele continua sa fie cel mai mare mister neelucidat al lingvisticii. Izolarea in care a trait civilizatia de pe Insula Pastelui inseamna ca Rongorongo a fost dezvoltat fara influenta altor limbi.


Textele Rongorongo sunt scrise alternativ, de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga. Desi intens studiat, oamenii de stiinta n-au reusit sa traduca vreo propozitie din Rongorongo. Totusi, ei au reusit sa identifice o serie de date calendaristice, dar si informatii legate de descendente genealogice.”[1]

SURSE


  1. https://www.bzt.ro/5-carti-misterioase-ale-caror-mesaje-n-au-fost-descifrate-niciodata-51704
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...