Rezultatele CIA obţinute în urma experimentelor comportamentale

Distribuie!

“Autor Alexandru Danilov

Conştientă de faptul că puterea de a controla gândul este cea mai puternică armă din lume, agenţia de spionaj americană CIA a început să experimenteze tehnica spălării pe creier pentru a deţine controlul asupra psihicului indivizilor. Obiectivul acestei tehnici este ştergerea memoriei individului şi implantarea unor noi crezuri .


Practica torturii în scopul de a induce o stare de şoc în rândul victimelor acestor experimente este cea care a stârnit indignarea societăţii americane. Mult timp experimentele CIA în domeniul ştiintei comportamentale au fost ţinute secrete opiniei publice americane. Distrugerea unei mari părţi din documentele CIA privitoare la tehnica de spălare pe creier, ne împiedică şi astăzi să aflăm adevărul.

Rezultatele CIA obţinute în urma experimentelor comportamentale


Cu toate că a mobilizat multe resurse, CIA nu a reuşit să obţină un control deplin în experimentele sale de spălare pe creier. Aşa cum declara John D. Marks, autorul cărţii, Manchurian Candidate, este încă prea devreme să credem că CIA a renunţat la planul său de a deţine controlul asupra minţii umane . După spusele sale “cea mai bună apărare a unei societăţi libere împotriva experimentelor imorale de modificare a comportamentului este demascarea publică şi conştientizarea.”

În ciuda faptului că CIA nu a reuşit să-şi atingă scopul final de control complet asupra gândurilor şi acţiunilor individului, agenţia americană a aplicat multe tehnicii dealungul timpului(inclusiv electroşocuri) care pot reuşi într-un final, prin viitoare cerecetări, să şteargă complet memoria umană pentru a instala un nou fel de gândire.”[1]

SURSE

  1. https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/cia-si-secretele-tehnicii-de-spalare-pe-creier
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...