Puma Punku (Bolivia) este unul dintre cele mai impunătoare situri arheologice ale lumii antice

Distribuie!

“Puma Punku și arhitecții timpului

Puma Punku (Bolivia) este unul dintre cele mai impunătoare situri arheologice ale lumii antice, cunoscut nu atât pentru faptul că acolo tot primitivii noştri au construit temple pentru zei, cât datorită faptului că în acea zonă se văd mai mult decât oriunde în altă parte două lucruri care ne lămuresc asupra unor „mistere” ale lumii ştiinţifice, care nu poate să ne dea nişte răspunsuri concrete la două întrebări simple:


– cine a construit acele minunăţii?
– de ce toate construcţiile sunt devastate, ca şi când o catastrofă a trecut peste ele?

La prima întrebare se poate răspunde simplu: le-au construit tot acei „primitivi” care aveau o super-civilizație înfloritoare, așa cum se vede din rămășițele ei.


Ceea ce se vede reprezintă doar 1% din minunile arhitecturale ale acestei aşezări care cândva a fost o civilizaţie înfloritoare, ce avea cunoştinţe uluitoare de inginerie şi arhitectură şi o tehnologie care o întrece cu mult pe a noastră. Este inutil să ne ascundem după deget şi să ne decretăm cei mai inteligenţi descoperitori de unelte şi energii superioare, când de fapt se vede clar că ceea ce nouă ni se pare că descoperim este de fapt o redescoperire a ceea ce popoarele antice au descoperit înaintea noastră.

Măreţia şi grandoarea acestor civilizaţii se vede nu numai după rămăşiţele culturii şi aşezărilor lor, ci şi după felul în care ne-au scris şi ne-au spus tot ce ştiau şi aveau ei în acele vremuri, despre cum erau sclavii zeilor (a se citi „extratereştrilor”) şi cum omul de atunci lupta împotriva lor. Aceste scrieri antice, în care ei ne avertizează în legătură cu multe aspecte, noi astăzi le numim legende, poveşti, primitivism.

În fotografia de mai jos se vede cum imensele blocuri de piatră au fost spulberate de la locurile lor de o mână nevăzută, cu o forță de neconceput, făcându-le să se împrăștie precum bețele de chibrit pe tot întinsul podișului bolivian. Ne întrebăm cu stupoare ce catastrofă nebănuită a avut atâta putere, încât să măture o civilizație care nu trăia în epoca de piatră, așa cum ni se spune, ci în case de piatră. Cine, cum și de ce a spulberat totul atât de ușor?

Dacă piatra şi bazaltul de câteva mii de tone au putut fi distruse, atunci ce s-ar petrece cu casele noastre, de care suntem aşa de mândri, pe care le zboară vântul şi la o pală mai puternică? Te mai poţi crede oare cel mai inteligent şi tehnologizat din univers în faţa maeştrilor care modelau piatra şi bazaltul ca pe unt, cioplind din ele aşezări nemuritoare? Dar nu numai la Puma Punku există rămăşiţele unei civilizaţii înfloritoare şi inteligente, ci şi pe restul planetei, inclusiv în apele oceanelor.”[1]

SURSE

  1. https://yogaesoteric.net/enigme-uluitoare-omul-nu-a-fost-niciodata-primitiv/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner