Munții Buzăului, plini de mistere

Distribuie!

“Misterele din munții aflați în curbura Carpaților reprezintă, de câțiva ani, un subiect inepuizabil de dezbatere printre împătimiții fenomenelor paranormale. Relatări despre dispariții inexplicabile ale unor persoane, despre morminte ale unor uriași, apariții de OZN-uri sau defectări ale aparaturii electrice sunt frecvent publicate pe bloguri sau în publicații de specialitate.

Cercetătorul Vasile Rudan, autorul blogului jurnalparanormal.ro, susține că Munții Buzăului sunt cunoscuți ca o regiune unde se manifestă fenomene inexplicabile. Tocmai de aceea, generalul Ilie Ceaușescu a stabilit aici o subunitate cu un caracter secret, pentru cercetare, dar și pentru a antrena soldați pentru „unitatea de paranormaliˮ pe care voia s-o înființeze. Însuși Rudan ar fi fost parte a echipei de extrasenzoriali care au fost dislocați în Munții Buzăului, pentru a efectua teste.


În această zonă, susține Rudan, cerul capătă o intensitate ce nu poate fi descrisă prin cuvinte, pe care oamenii de știință o măsoară în grade Kelvin, având valoarea de peste 23.000. Pentru comparație, azurul cerului deasupra marilor orașe abia depășește 16.000 de grade Kelvin. Legendele din Munții Buzăului vorbesc și despre dispariții misterioase ale unor brăileni. O primă referire la aceste dispariții o face Dan Fodor, în Monitorul de Iași.

El relatează într-un număr al publicației despre doi brăileni, care, în anul 1980, au plecat spre cătunul Nucu, iar într-un loc numit „La Tihărieˮ unul dintre ei s-a gândit să facă un urcuş pe una dintre stâncile cu forme ciudate din zonă. Folosind echipamente de alpinism, tânărul a urcat până în vârf, de unde a strigat la prietenul său: „Uite ce am găsit!”. S-a aplecat, a ridicat ceva ce părea a fi un lanț metalic și apoi a dispărut. O vreme, cel rămas jos a așteptat ca prietenul său să termine cu glumele, apoi s-a convins că s-a petrecut ceva straniu.


L-a anunțat pe fratele dispărutului, care a sosit din Brăila cu o echipă de zece persoane, unele din Ministerul de Interne. Chiar fratele dispărutului a urcat pe stâncă. A găsit și el lanțul metalic, pe care l-a ridicat, după care a dispărut și el. „Cei doi frați, căutați în zadar prin împrejurimi, n-au mai apărut niciodatăˮ, scria Adina Mutăr în Formula As.

Unele persoane ar fi dispărut ca apoi să apară în alt loc, după o anumită perioadă, fără să-și aducă aminte ce s-a petrecut, după cum reiese din povestirile sătenilor, adunate de profesorul de română din comuna Bozioru, Ilie Mândricel. Munții Buzăului, mai ales zona care ascunde misterioasele așezări rupestre de la Nucu, Aluniș și Ruginoasa, atrag ca un magnet turiștii pasionați de legende.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=20947
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...