Misterele din Munţii Neamţului. Pietre misterioase, OZN-uri în miniatură şi scrieri ciudate

Distribuie!

“Dumitru Ionita este doctor in istorie, filosofie si drept international. Locuieste in Farcasa si activeaza ca profesor de stiinte socio-umane la liceul din Borca. În palmaresul descoperirilor sale – pe care, de altfel, le-a si strâns intr-o impresionanta si inestimabila colectie – sunt incluse sceptrul voievodal ceremonial al lui Stefan cel Mare, sigiliul din aur al lui Cuza, icoana lui Daniil Sihastrul, paftalele lui Petru Rares, blazonul familial al domnitorului Mihail Sturdza si harta cartografului Ortelius, in care apare pentru prima oara Dacia pe globul pamântesc.

O desoperire asemanatoare a mai fost facuta, pe teritoriul tarii noastre, doar în Basarabi, in judetul Constanta, unde a fost scos la lumina un complex rupestru sapat intr-un masiv muntos de creta. In lume, se mai pastreaza de asemenea sapte manuscrise glagolitice, adevarate opere de arta in opinia profesorului Ionita, printre acestea numarându-se cele de la Vatican, Athos si Sinai.

Dat fiind faptul ca scrierea glagolitica a fost folosita in exclusivitate doar pentru textele si mesajele cu caracter religios, piatra descoperita pe Valea Bistritei ar putea reprezenta fie un monument funerar al vreunui conducator, fie un altar de inchinaciune al crestinilor timpurii de pe meleagurile noastre. „Facem in continuare cercetari in zona si mai ales ne straduim sa descifram textul sapat in piatra, fiindca descifrarea acestor grupuri de litere ce contin un mesaj evident ar putea elucida aspecte inedite cu privire la istoria veche a României”, a spus Dumitru Ionita.

VESTIGIU ARHEOLOGIC, DINAMITAT DE CAUTATORII DE COMORI

Vestigiul cu inscriptii glagolitice, datând dupa primele estimari ale profesorului Ionita cel putin din secolele IX-X, nu a scapat insa manifestarilor barbare ale oamenilor timpurilor noastre. Dupa ce au aflat de descoperire, câtiva localnici au dinamitat pur si simplu blocul de piatra, in speranta ca sub ea vor gasi ingropate comori.

Nu au gasit nimic, insa au reusit sa distruga partial piatra inscriptionata, dislocând-o si spargând-o in trei blocuri distincte. Din nefericire, autoritatile nu au luat nicio masura vizavi de actul de barbarie comis. Din fericire, insa, inscriptiile misterioase s-au pastrat in marea lor majoritate si asteapta sa fie descifrate, pentru a dezvalui, peste arcul timpului, mesajul lasat de stramosii nostri in urma cu mai bine de 1000 de ani.

TABLITE SI PIETRE INSCRIPTIONATE CU SCRIERI VECHI DE MII DE ANI

Muntii Neamtului s-au remarcat, secole la rând, prin frumusetea de neegalat a locurilor si prin bogatia traditiilor populare. Descoperirile uimitoare facute de un profesor din partea locului au avut, insa, darul sa stârneasca largi controverse in rândul istoricilor si sa aduca zona in centrul atentiei, transformând-o intr-un tinut al misterelor greu de elucidat.

Aici, au fost gasite tablite din lut, imprimate cu pictograme care s-ar putea dovedi a fi forme ale celei mai vechi scrieri din lume. Mai nou, tot aici a fost descoperita o ciudata structura megalitica, inscriptionata cu un amestec de litere glagolitice, caracetere paleoslavone si simboluri necunoscute. in cazul in care ar fi descifrat, textul ar putea oferi informatii despre viata si cultura celor care au trait pe aceste locuri cu mai bine de o mie de ani in urma.

UN OZN ŞI O MINIATURĂ A SFINXULUI DIN BUCEGI DESCOPERITE ÎN MASIVUL CEAHLĂU

Munţii Neamţului par a fi o zonă plină de mistere pe care istoria nu le-a elucidat încă. La poalele Ceahlăului, în zona denumită Vadu Rău, săpăturile arheologice realizate sub îndrumarea istoricului Dumitru Ioniţă au scos la iveală artefacte bizare, printre care o structură de piatră care seamănă uimitor de tare cu ceea ce considerăm astăzi că ar fi un OZN şi o alta care pare a fi o replică în miniatură a Sfinxului din Bucegi.

Profesorul Ioniţă a descoperit la o adîncime de doar 50 de centimetri sub pămînt o structură de piatră prelucrată, formată din cel puţin 90 de plăcuţe îmbinate cu un liant cu desăvîrşire necunoscut oamenilor de ştiinţă de astăzi, care are forma unui OZN. Liantul, de o duritate extremă „nu este nici ciment, nici argilă, nici vreun alt adeziv cunoscut şi folosit de-a lungul istoriei, pînă azi.

Probabil că respectivul liant nu are corespondent pe Terra”, susţine profesorul Ioniţă. Obiectul are o înălţime de 14 cm, o circumferinţă de aproape un metru, cîntăreşte 12 kg şi pare a avea o vechime de cel puţin 2.000 de ani.

Acelaşi sit arheologic a scos la iveală un alt obiect care a stîrnit curiozitatea cercetătorilor. Este vorba de ceea ce pare a fi o copie în miniatură a Sfinxului din Bucegi. Piatra are aceeaşi înălţime cu „OZN-ul”, 14 cm, o greutate de 2,5 kg şi este aşezat pe un mic piedestal de piatră. Ca şi în cazul primului obiect, metoda de îmbinare a celor două elemente ale structurii rămîne deocamdată o necunoscută.

În trecut, în aceeaşi zonă au mai fost descoperite obiecte misterioase, printre care o serie de plăcuţe imprimate cu pictograme, despre care se presupune că ar putea fi cea mai veche formă de scriere descoperită vreodată, fiind datate cu aproximativ 1.000 de ani înaintea plăcuţelor sumeriene.”[1]

SURSE


  1. https://www.romaniatv.net/misterele-din-muntii-neamtului–pietre-misterioase–ozn-uri-in-miniatura-si-scrieri-ciudate_386563.html
  2. Foto: romaniatv.net
  3. Foto: national.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...