În efectul placebo sau în autosugestie un rol foarte important îl are credinţa

Distribuie!

“Creierul

Acestea reprezintă cercetări şi constatări medicale asupra efectului placebo, dar care este cauza producerii acestui fenomen? Rezultatul unor cercetări recente arată că creierul unei persoane căreia i s-a administrat o substanţă placebo comandă producerea substanţelor necesare vindecării. În astfel de situaţii, corpul se comportă ca şi când i s-ar fi administrat medicamentul, la analize punându-se în evidenţă acest lucru. Iată deci că vibraţia gândului produce materie.


Mintea însă poate produce, prin puterea ei, şi efecte negative în corp, ducând organismul până la autodistrugere prin autosugestie.

În Norvegia, unui deţinut i s-a promis o scădere substanţială a pedepsei dacă era de acord să participe la un experiment care consta în secţionarea venelor de la încheietura mâinii pentru a măsura timpul scurs de la începerea sângerării până la pierderea cunoştinţei. A fost legat la ochi şi apoi doar zgâriat la încheietura mâinii ca şi cum ar fi fost tăiat. După aceea i s-a turnat apă, puţin câte puţin, pe zgârietură pentru a-i da impresia că pierde sânge. Impactul psihic a fost atât de mare, încât după câteva minute deţinutul a decedat, crezând că a pierdut sângele.


Un alt caz este al unei persoane care s-a închis accidental într-o cameră frigorifică. În acea instituţie nu mai era nimeni ca să-i poată deschide uşa. Astfel, frica persoanei închise a luat amploare şi, cu gândul că nu va supravieţui frigului, a început să scrie ce simţea în acele momente. A fost găsită fără viaţă cu toate că acea cameră frigorifică nu era pusă în funcţiune.

În efectul placebo sau în autosugestie un rol foarte important îl are credinţa. Aceasta, la nivelul psihicului, poate accesa nişte mecanisme care au efect asupra organismului.

Ca şi în medicina alopată, în bioterapie acţionează într-o oarecare măsură şi autosugestia, însă mai mult asupra vitezei de refacere a organismului, pentru că în esenţă au loc, în primul rând, procese de echilibrare energetică.”

Sursa: Romulus Popescu – https://m.jurnalul.ro/paranormal/fenomenul-placebo-314289.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Citiți și...

Giordano Bruno - "Teoria lumilor multiple"
Deja vu: În momentul trăirii fenomenului, persoana are impresia că a mai trăit o dată momentele respective, recunoscând şirul de întâmplări prin care trece, precum şi locul de desfăşurare a acţiunii
„Svalbard Global Seed Vault” este situat pe izolata insulă arctică Spitsbergen din Norvegia. Spaţiul de 11.000 de metri pătraţi adăposteşte peste 1 milion de mostre de seminţe originare din locuri din întreaga lume
Cronovizorul, aparatul cu care se poate călători în trecut
Un om cu spirit înalt emană în jurul său gânduri benefice, care sunt preluate prin rezonanţă de minţile multora, fără ca ei să conştientizeze acest transfer
O formidabilă descoperire: ADN-ul uman poate fi reprogramat prin rostirea profund conștientă a cuvintelor și poate călători în tărâmurile paralele
Studiu: Meditația reconfigurează creierul în moduri diferite
Quant e-Sportlimousine – bolidul care folosește drept combustibil apa sărată de mare
În anii ’50, Dr. W. Ross Adey, subvenționat de CIA și angajat la Institutul de Cercetare a Creierului din cadrul Universității California, Los Angeles, a studiat frecvențele pulsatorii pentru arme cu fascicule de unde care să producă starea de confuzie mentală. Perturbând metabolismul calciului în celulele de la nivelul creierului, concentrarea, somnul și funcțiile creierului puteau fi astfel tulburate
Glanda pineală și călătoriile astrale
Controlul minții: Pionierii implanturilor electronice
Energia orgonică - energia misterioasă a vieții

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...