Credința vindecă și restructurează codul genetic al organismului

Distribuie!

“Medicii zâmbesc de obicei sceptic la auzul unei veşti despre vindecarea miraculoasă a unei boli incurabile. Chiar și atunci când este vorba de fapte incontestabile, confirmate prin metode moderne de cercetare, medicii explică de cele mai multe ori recuperarea bruscă a pacientului printr-un diagnostic inițial greşit.

Cu toate acestea, geneticianul american Bruce Lipton susține că adevărata credință îl poate scăpa pe om de orice boală dacă acesta îşi impune puterea gândului. Și nu este o magie: studiile lui Lipton au arătat că direcția gândurilor transformă codul genetic al unui organism! Genele se supun credinţei umane.


Timp de mai mulți ani, Bruce Lipton s-a specializat în domeniul ingineriei genetice, a susţinut cu succes teza de doctorat şi a devenit autorul mai multor cercetări.

Ca şi alţi geneticieni și biochimiști, Lipton a crezut multă vreme că omul este un fel de bio-robot, a cărui viaţă este programată în genele sale. Din acest punct de vedere, genele ar determina aspectul, abilităţile şi temperamentul, vulnerabilitatea la anumite boli și, în cele din urmă, viața. Potrivit aceleiaşi ipoteze, nimeni şi nimic nu ar fi în stare să modifice codul genetic al omului, ceea ce ar însemna să acceptăm soarta care ne-a fost predeterminată.


Dr. Lipton şi-a transformat însă punctul de vedere la sfârșitul anilor 1980, când a studiat comportamentul membranei celulare. Potrivit oamenilor de ştiinţă, genele sunt localizate în nucleul celulei, ele alegând ce trebuie să treacă prin membrană și ce nu. Cu toate acestea, experimentele lui Lipton au arătat că influența externă asupra celulei poate determina comportamentul genelor și chiar conduce la modificări în structura lor. Întrebarea este dacă sunt posibile asemenea modificări sub influenţa puterii gândirii, a credinței.

De fapt, nu am inventat nimic nou – spune Lipton. Medicii cunosc demult efectul «placebo», când pacientului i se administrează o substanță neutră, iar acesta se vindecă insuflându-şi ideea că se tratează cu un adevărat medicament. O explicație științifică pentru acest fenomen încă nu există.”

Descoperirea, însă, ne-a permis să aflăm că omul care crede în puterea sa de vindecare influenţează procesele ce se produc în organism, inclusiv la nivel molecular. Omul poate „activa” sau „dezactiva” anumite gene fiind în stare chiar să-şi restructureze codul genetic. În felul acesta pot fi explicate diferite cazuri de vindecare miraculoasă.
Doctorii continuă să se îndoiască, dar ar trebui să mai reflecteze.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=13474
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...