Franța a testat efectele armelor nucleare pe proprii săi militari, în anii ’60, în Algeria

Distribuie!

“Franta a testat efectele armelor nucleare pe proprii sai militari, in anii ’60, in Algeria, potrivit unui raport secret al armatei, publicat de cotidianul francez Le Parisien, in editia de marti.

Soldatii au fost expusi astfel, in mod deliberat, testelor nucleare efectuate de armata franceza in Algeria, in anii ’60, cu scopul de studia “efectele psihice si fizice ale armamentului atomic asupra oamenilor”, se arata in raportul citat de publicatia franceza, arata France24.


Raportul secret, intitulat “Inceputurile experimentelor din Sahara”, a fost realizat de “unul sau mai multi militari” si “datat 1998”, dupa incetarea testelor, scrie Le Parisien.

Informatiile publicate de cotidianul francez fac referire la testele cu numele de cod “Gerboise verte” (Gerbilul verde), din data de 25 aprilie 1961, experiment “ce ar trebui sa permita studierea efectelor psihice si fizice ale armamentului atomic asupra oamenilor, cu scopul de a obtine elementele necesare pentru pregatirea fizica si morala pentru razboiul modern”.


Ministrul francez al Apararii, Herve Morin, sustine ca nu stie nimic despre acest raport, precizand ca a auzit de acest subiect doar dupa ce familiile mai multor soldati implicati in teste au cerut despagubiri.

Morin a mai declarat ca militarii care au participat la testele nucleare au fost expusi unor doze minime de radiatii. Cu toate acestea, armata le-a platit acestora indemnizatii in valoare de 10 milioane de euro, iar acesta cifra ar putea sa creasca, daca este necesar.

Franta a efectuat un total de 210 teste nucleare, incepand cu cel din Sahara, din anii ’60, si incheiand cu cel din 1996, din Polinezia Franceza. Cateva mii de soldati care au participat la aceste teste sustin ca s-au imbolnavit din cauza radiatiilor si au dat in judecata armata, cerand despagubiri.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/stiri-externe/le-parisien-armata-franceza-a-testat-arme-nucleare-pe-proprii-soldati-995667
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Comunismul și Noua Ordine Mondială
SUA dezvoltă arme biologice în secret
Manly Palmer Hall, francmason de gradul 33 - "Învățătura secretă a tuturor timpurilor"
Baze militare secrete în SUA
Super-virusurile care ucid milioane de oameni
CIA a început să hackuiască iPhone-uri la un an după lansarea lor
Globaliștii susțin islamul radical pentru a distruge țările din Europa. Cum acționează „jihadul prin instanță”? „Vă vom coloniza profitând de legile voastre democratice!”
Operațiunea "Steag Fals" de la 11 septembrie 2001 - cărămizile statului poliţienesc american, de la A la Z
La data de 9 martie 1933, America a intrat in faliment. Falimentul a survenit în urma marii crize din 1929, numită și Marea Depresiune. La data de 5 iunie 1933 a fost adoptată Rezoluția comună de suspendare a standardului de aur, ceea ce a implicat și dizolvarea autorității suverane a Statelor Unite
John Coleman, fost ofiţer MI6, despre Noua Ordine Mondială: "Un singur guvern mondial, o singură monedă şi o singură religie, sub o oligarhie permanentă, care se alege singură din cercurile ei, fără consultarea popoarelor, sub forma unui sistem feudal, ca în Evul Mediu"
Pe vasul Titanic au murit principalii magnați opozanți ai înființării Rezervei Federale
HAARP – „arma finală”. Antenele HAARP sunt capabile de acţiuni inspăimântătoare precum dezintegrarea obiectelor, inducerea combustiei instantanee, schimbarea tiparelor cerebrale, inducerea unui comportament anume, provocarea diferitelor boli biologice. Aceste antene pot distruge orice obiect staţionar sau în mişcare în orice loc de pe Pământ şi pot creea găuri în ionosferă, având ca efect mărirea puterii de penetrare a razelor cosmice nocive

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner