Document american: Marco Polo a descoperit America înaintea lui Cristofor Columb

Distribuie!

“Coasta vestica a Americii de Nord ar fi fost descoperita de Marco Polo, inainte cu 200 de ani de Cristofor Columb, dupa cum arata o harta din Biblioteca Congresului de la Washington, studiata incepand din 1943 de FBI, scrie revista franceza VSD.

Documentul, donat in 1933 de Marcian Rossi, un italian devenit apoi american, cuprinde o harta ce reprezinta partial India, China, Japonia, Indiile Orientale, dar si America de Nord. Pe desenul numit “Harta cu un vapor” este reprezentata in special stramtoarea care separa Siberia de Alaska, si care este principalul subiect al hartii. De asemenea, pe document este scris incifrat numele lui Marco Polo.


Articolul din revista franceza evoca posibilitatea ca Marco Polo sa fi fost cel care a adus in Europa, in 1295, primele informatii despre existenta Americii de Nord, cu 200 de ani inaintea hartii desenate de Columb in 1492.

Marco Polo n-a vorbit niciodata ca ar fi facut vreo descoperire in Alaska, dar, pe patul de moarte, el le-a spus prietenilor ca nu a descris nici macar jumatate din cate a vazut.


Deocamdata, descoperirea Americii este atribuita marelui explorator italian Cristofor Columb, in 1492.”[1]

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1042668-document-american-marco-polo-descoperit-america-inaintea-lui-cristofor-columb.htm
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...