Misterul călătorilor în timp

Distribuie!

Ideea călătoriei în timp nu este una specifică zilelor noastre sau filmelor science-fiction, ci a fost întâlnită de nenumărate ori în Antichitate. Răsfoind cele mai vechi scrieri ale perioadelor demult apuse, descoperim cu stupoare faptul că aşa-numiţii zei creatori le-au oferit unor personaje alese posibilitatea să călătorească în timp şi spaţiu.

Strabo, profesorul lui Homer, menţionează în scrierile sale despre un personaj extrem de interesant numit Aristeas din Proconnesus. Acesta a avut şansa să călătorească într-un „car de foc ” dincolo de marginea orizontului, ajungând să vadă de aproape stele de pe cer. Cert este faptul că Aristeas a fost ales şu urcat la bordul unei nave extraterestre, fiind transportat în locuri îndepărtate, în care nici oamenii din ziua de astăzi nici măcar nu visează să ajungă.

Un alt fapt interesant este că acest Aristeas a fost contemporan cu Sfântul Ilie, prorocul ales de Dumnezeu pentru a se ridica la cer fără a trece prin poarta morţii. Această reprezentare nu este una metaforică, pentru că versetele din Vechiul Testament explică cu lux de amănunte această ridicare la cer, care s-a realizat cu ajutorul unui car de foc, tras de mai mulţi cai albi. Întreaga întâmplare s-a petrecut sub ochii lui Elisei, succesorul Sfântului Ilie pe Pământ.

Dacă în cazul în care Sfântul Ilie nu s-a mai întors niciodată pe Terra, Aristeas a avut acest noroc şi astfel le-a povestit apropiaţilor despre călătoria sa interstelară. El a ajuns pe o planetă unde locuitorii ei păreau a semăna extrem de bine cu ciclopii, iar conducătorul lor nu era nimeni altul decât Phoebus, zeul luminii.

Imediat după ciudata sa călătorie în spaţiu, Aristeas a devenit un personaj controversat. Herodot scria că într-o zi l-a văzut pe călător într-un magazin, unde şi-a dat ultima suflare. Acest aspect nu a fost susţinut de toată lumea pentru că ciudatul personaj fusese văzut simultan în mai multe locuri. În acest fel, Aristeas era considerat mort, dar în acelaşi timp trăia. Oare cum era posibil?

În urma acestor întâmplări stranii a existat o perioadă de acalmie, timp de 7 ani Aristeas a dispărut pur şi simplu de pe faţa Pământului. Apoi a apărut un poem semnat de călătorul stelelor, după care a dispărut pentru încă 240 de ani. A fost văzut în Metapontum, teritoriu din sudul Italiei, unde a comandat o statuie pentru Apollo.

 

Acestea sunt doar două exemple concludente, care ridică numeroase semne de întrebare cu privire la călătoriile în timp sau spaţiu la care au fost supuşi anumiţi oameni din trecut. Zecharia Sitchin susţinea într-una din cărţile sale, Scările spre Rai, că extratereştrii antici au jucat un rol important în dezvoltarea umanităţii şi că celor aleşi le-a fost arătat adevărul absolut cu ajutorul carelor de foc, care zburau în adâncul Universului.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/misterul-calatorilor-in-timp
  2. Foto: Internet

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...