Piramidele din China – cel mai bine păstrat secret al Chinei

Distribuie!

“Fiind considerat cel mai bine pastrat secret al Chinei, piramidele despre care s-a tot vorbit si scris, pastreaza inca misterul in jurul lor. Piramidele au fost descoperite de catre pilotrul american James Gaussman in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Avionul sau a trecut chiar deasupra unei piramide si Gaussman a fost fascinat de peisaj a inceput sa-l fotografieze. Si-a dat seama ca tocmai descoperise un complex de piramide, care fusese tinut secret de armata chineza din diferite motive.


Pilotul a efectuat mai multe fotografii pe care le-a inserat intr-un raport care a ajuns pe masa superiorilor sai. In 1947, un alt pilot american care zbura cu avionul sau deasupra provinciei Xi’an nu a putut sa nu remarce in toata splendoarea sa o piramida gigant.

A fost supranumita “Marea Piramida Alba” si conform declaratiilor pilotului are cel putin 1500 metri inaltime. Daca facem o comparatie, realizam ca cea mai mare piramida egipteana, Marea Piramida din Giza, are doar 480 metri inaltime, potrivit efemeride.ro.


Abia in 2000, autoritatile din China au recunoscut faptul ca in regiunea Shanxi, in nordul provinciei Xi’an, se afla un complex de 400 de piramide. Unele dintre ele au fost folosite drept vestigii funerare, in timp ce celelalte, precum si Marea Piramida Alba, au avut un alt scop care este inca tinut secret de autoritati. Nu se poate preciza care ar fi putut fi acest scop, insa secretul acesta a ridicat foarte multe controverse.

Cercetatorii din vest nu au fost niciodata lasati sa studieze aceste piramide si tot ce s-a putut face a fost studierea fotografiilor captate fie de avioanele americane sau chiar prin satelit. Curiozitatea cea mai mare a fost vechimea acestor piramide misterioase.

Omul de stiinta Graham Hancock, dupa ce a vizionat mai multe imagini prin satelit, a ajuns la concluzia ca piramidele chinezesti se impart in doua tipuri. Unele construite acum circa 12500 de ani, care sunt predispuse dupa constelatia Gemeni si altele construite acum 1000 de ani, care au apartinut dinastiei Xia (1032-1227).

Dar cine putea sa construiasca piramide de o asemenea grandoare acum mai bine de 12500 de ani? Raspunsul nu poate fi dat decat de cercetatorii chinezi, care au avut acces si le-au putut studia.
Dar acest raspuns nu a mai venit niciodata. Ciudat mai este si faptul ca piramidele construite in timpul dinastiei Xia sunt intr-o stare de degradare avansata, in timp ce celelalte inca mai rezista patinei timpului.”[1][2]

SURSE

  1. efemeride.ro
  2. https://www.bzi.ro/misterul-neelucidat-al-piramidelor-din-china-746029
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...