Despre intuiţie se spune că este cea mai înaltă formă de inteligenţă pentru că atunci când o accesezi, ai acces exact la informaţia de care ai nevoie şi care îţi este necesară la acel moment

Distribuie!

“Intuiţia este acel impuls interior care ne determină să luăm o decizie sau alta, ignorând ceea ce ne spune mintea. Persoanele care învaţă să îşi folosească corect intituţia iau hotărâri mai bune decât cele care se bazează exclusiv pe minte.

Intuiţia poate fi definită ca o forţă interioară care ne poate ghida în direcţia corectă atunci când luăm hotărâri în viaţa de zi cu zi, cu condiţia să recunoaştem semnele şi să le urmăm. ”Despre intuiţie se spune că este cea mai înaltă formă de inteligenţă pentru că atunci când o accesezi, ai acces exact la informaţia de care ai nevoie şi care îţi este necesară la acel moment”, explică psihologul Stelian Chivu.


Când începem să ne ascultăm intuiţia, se schimbă inclusiv chimia creierului. Practic, persoanele care se bazează pe propria intuiţie devin mai încrezătoare în forţele proprii, permiţând creierului să producă mai uşor dopamină (neurotrasmiţător responsabil printre altele de transmiterea plăcerii), endorfină (neurotranmiţător care are rolul suprimării durerii din corp) şi oxitocină (hormon secretat de hipotalamus, numit şi hormonul fericirii şi al ataşamentului).

”Intuiţia acţionează permanent, însă e nevoie de exerciţiu şi atenţie pentru a te branşa la această frecvenţă. E ca un post de radio, pe a cărui frecvenţă trebuie să intri. Odată ce ai făcut acest lucru, ai acces la informaţiile de care ai nevoie. Branşarea la energia intuiţiei se produce când eşti tu cu tine însuţi, când reuşeşti să te interiorizezi. Omul este bulversat zilnic de informaţiile care vin din exterior, atât la nivel mental, cât şi emoţional şi fizic. Nu toate aceste informaţii îi sunt necesare, nu toate sunt pozitive, ba dimpotrivă, şi atunci e nevoie ca fiecare dintre noi să stea de vorbă cu el însuşi. Acest lucru îl putem face ieşind în natură, la o retragere într-o peşteră, până când învăţăm să ne debranşăm, să ne închidem cumva faţă de influenţele, mai ales cele negative, care vin din exterior”, detaliază psihilogul Stelian Chivu.


Ne putem antrena mintea, emoţiile şi corpul pentru a accesa mai uşor intuiţia. De pildă, o formă a intuiţiei este realizarea faptului că mişcarea ne face bine fizic. Intuiţia este o manifestare emoţională, iar dacă învăţăm procesul prin care o putem accesa, o vom putea face ori de câte ori avem nevoie.

”Dacă îţi vei asculta interiorul mai des, îţi vei accesa intuiţia mult mai uşor. Dacă alegi să fii supărat sau frustrat mai mult, vei accesa mai des acest gen de emoţii. Toate acestea sunt în strânsă legătură cu legea rezonanţei. Către ce îţi îndrepţi atenţia mai mult, acel lucru se va întâmpla”, punctează psihologul Stelian Chivu.”

Sursa: https://adevarul.ro/locale/galati/care-legatura-intuitie-neurotransmitatoriiresponsabili-placere-suprimarea-durerii-1_5c2f49bfdf52022f7538b94c/index.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...