Motorul laser-fotonic – un concept de Nicolae Tesla

Distribuie!

Motorul laser-fotonic a fost un concept teoretic imaginat de Nicolae Tesla pe care stiinta de astazi il considera cat se poate de util in materie de energie libera.

• motorul laser-fotonic prin colectare de bremsstrahlung;
Un astfel de motor a fost conceput în forma sa teoretică, la începutul secolului XX, de Nikola Tesla, care a constatat producerea acestui interesant şi aparent straniu fenomen fizic, fiind totodată şi primul care a intuit aplicaţiile sale în materie de energetică şi propulsie.


U

U

generator vuia aplicat in aviatie image002 image003 motorul laser-fotonic-3 the OTRAG rocket

– Bremsstrahlung este un termen care provine din cuvântul compus german ,,bremsen” („a frâna”) şi „strahlung” adică „radiaţie”, însemnând aşadar „radiaţie de frânare”.

Aceasta este o radiaţie în principiu electromagnetică produsă
de frânarea particulelor încărcate electric în momentul în care acestea, în mişcarea lor sunt deflectate de către acţiunea altor particule.


De obicei, este vorba de frânarea/ deftectarea electronilor cinetici de către nucleele atomice, având ca efect eliberarea în special de fotoni din partea electronilor frânaţi. Se ştie faptul că acest fenomen a fost descoperit de Nikola Tesla în timpul experienţelor de laborator cu curenţi de foarte înaltă frecvenţă, desfăşurate între 1888 şi 1897.

Bremsstrahlung nu se referă însă doar la radiaţia fotonică a electronilor cinetici deflectaţi de prezenţa altor particule, ci şi la orice emisie a unor particule încărcate electric şi cauzată de deflectarea acestor particule din cauze exterioare lor, iar „radiaţia sincrotron” (emisie a particulelor care se deplasează la viteze relativiste fiind deflectate cu ajutorul aplicării unor câmpuri încrucişate şi emiţând unde radio) este radiaţie gamma (emisă de nucleele atomice radioactive), radiaţie X (cu lungimea de undă mai mare decât cea a radiaţiei gamma) dar şi radiaţie luminoasă din spectrul vizibil, ultraviolet sau infraroşu.

Multă vreme, această radiaţie a fost considerată o problemă „care
face dificilă sau imposibilă realizarea fuziunii termonucleare controlate”…! Or, în realitate, tocmai acest fenomen de bremsstrahlung face posibilă d.p.d.v. tehnologic realizarea generatoarelor de fisiune nucleară, iar acest lucru a fost mai întâi preconizat de către Tesla, preluat apoi şi experimentat de fizicianul şi inventatorul austriac Karl Nowak.

Acesta a lucrat multă vreme sub tutela SS în perioada regimului
nazist, fiind inventatorul motorului cu resociere atomică în varianta catalizată de azotul activ, dar şi inventator al unor generatoare bazate pe fisiunea nucleară controlată, a unor instalaţii de lichefiere/ separare a aerului, a bombelor cu aer lichid pe care germanii ar fi trebuit să le utilizeze în război prin 1945 etc.

Cu ajutorul unui fascicol laser de înaltă frecvenţă (condiţie pe
care d.p.d.v. tehnologic la ora actuală doar „laserul cu electroni liberi” o poate îndeplini cu uşurinţă) se face colectarea radiaţiei de frânare, focalizarea şi direcţionalizarea acesteia, cu aplicaţii deosebite în domeniul enegeticii şi al sistemelor de propulsie aerospaţială.

În acest din urmă caz, se poate obţine „motorul laser-fotonic”,
al cărui agent de lucru are viteză relativistă. Un astfel de motor utilizează apa ca agent de lucru stocat la bord, din care, prin acţiunea microundelor obţine o plasmă de hidrogen şi oxigen (în cadrul unei camere de radioînaltăfrecvenţă fără electrozi) iar aceasta este supusă confinării magnetice (de pildă, prin aplicarea efectului de Z-Pinch), în care perioadă această plasmă va emite radiaţie de frânare.

Colectarea radiaţiei de frânare de către unda laser de înaltă frecvenţă va conduce la formarea unui fascicol axial de uriaşă putere, de ordinul terrawaţilor…

SURSE

  1. Lucian Cozma – “Stiinta secreta”.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...