Comoara de un trilion de dolari descoperită în Afganistan

Distribuie!

“Afganistanul este una dintre cele mai sarace tari din lume, insa descoperirea unei adevarate comori in subsolul sau il propulseaza in randul statelor cu cele mai mari zacaminte de minerale de pe glob, in valoare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari.

Personalul de la departamentul de geologie din Afganistan a pastrat toate hartile si rapoartele geologice realizate de sovietici in ultimii 50 de ani.


US Geological Survey (USGS) a inceput inspectarea resurselor minerale dupa ce fortele conduse de Statele Unite i-au inlaturat de la putere pe talibani in anul 2004, potrivit Live Science.

In 2006, cercetatorii americani au efectuat zboruri de prospectare a resurselor din Afganistan. Analizele au aratat existenta unor zacaminte bogate in fier aflate pana la 10 kilometri adancime.


Rezultatele prospectiunilor au scos la iveala faptul ca Afganistanul detine 60 de milioane de tone de cupru, 2,2 miliarde de tone de minereu de fier, 1,4 milioane de tone de pamanturi rare, cum ar fi lantan, ceriu si neodim, dar si filoane de aluminiu, aur, argint, mercur si litiu.

“Afganistanul este o tara foarte, foarte bogata in resurse minerale. Am identificat 24 de potentiale depozite de minerale, de clasa mondiala”, a declarat Jack Medlin, geolog si manager de proiect in cadrul USGS din Afganistan.

Studiul realizat de catre oamenii de stiinta in Afganistan a fost detaliat recent in revista Science.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/afganistan/comoara-de-un-trilion-de-dolari-descoperita-in-afganistan-1320232
  2. Foto: thenationalnews.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...