Cetățile dacice de la Blidaru

Distribuie!

„Interesul pentru vestigiile de la Blidaru este relativ recent, in comparatie cu atentia indelungata de care s-au bucurat alte situri dacice din Muntii Orastiei. La inceputul secolului XX au aparut primele mentiuni despre obiecte dacice, descoperite intamplator in zona, moment in care au fost amintite si urme mai vechi ale cautatorilor de comori.

D. M. Teodorescu a fost primul arheolog care a pus piciorul in cetatea de la Blidaru, in anul 1921, dar primele cercetari arheologice sistematice au inceput abia in 1953 si au fost coordonate de C. Daicoviciu. In urma campaniilor de sapaturi, care continua si in prezent, zidurile cetatii au fost dezvelite aproape in totalitate.
Cercetarile au vizat si terasele amenajate in apropierea cetatii, unde au fost identificate mai multe turnuri izolate, precum si urmele unor temple.”[1]

SURSE

  1. https://cultural.bzi.ro/cetatile-dacice-de-la-blidaru-6129
  2. Foto: cultural.bzi.ro

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...