Cercurile din lanuri

Distribuie!

“O importantă serie de elemente ce indică foarte clar acțiunea pe Pământ a unei inteligențe extraterestre ar putea fi reprezentată de așa-numitele „cercuri din lanuri” („crop circles”, „crop formations”, lb. engl.).

Acestea sunt desene geometrice la scară mare, acoperind arii de zeci şi sute de metri pătraţi, realizate prin culcarea ordonată a unor porţiuni din lanurile de grâu, porumb, orz, rapiţă etc. Fenomenul a căpătat o răspândire mondială în ultimii ani, fiind raportate peste 10.000 de astfel de formaţiuni misterioase în ţări precum Anglia, Uniunea Sovietică, Japonia, Statele Unite, Canada, etc.


Au fost identificate peste 2000 de modele diferite, unele de o uimitoare complexitate, având încorporate în structura lor foarte avansate caracteristici matematice și științifice. Un asemenea exemplu puteți observa în reprezentarea alăturată, ce a fost fotografiată la Milk Hill – Anglia în 2001 și care conține o formă fractalică alcătuită din 409 cercuri, ce se întind într-o dispunere ireproșabilă matematic pe o suprafață având 90.000 de m2, cu un diametru de 240 metri. Există însă și cercuri în lanuri mult mai mari, unele acoperind o suprafață de peste 500 metri în diametru.

Mai multe exemple de asemenea formațiuni care uimesc prin frumusețea, perfecțiunea, complexitatea și mărimea lor puteți viziona în videoclipul următor :


În Marea Britanie cercurile din lanuri au generat o orientare generală, fascinând prin frumuseţea şi misterul lor. Astfel, reporteri, cercetători şi curioşi au dat năvală în comitatul Wiltshire, unde crop circles au fost semnalate mai des, pentru a investiga apariţiile.

Mărturiile celor care le-au analizat în mod direct, spun că primul contact vizual cu o astfel de imagine gigantică îţi creează o deosebită emoţie artistică şi o mare elevaţie intelectuală. Urmează apoi inevitabil întrebările și investigațiile: „Cine a făcut desenul acesta, cum şi când?”. “Unde sunt urmele paşilor făptaşilor ?”. Urmele pașilor sunt însă de negăsit, iar în jurul desenului spicele sunt intacte ! Şi de aici începe marea căutare şi fervoarea ştiinţifică în acțiunea de căutare a indiciilor care ar putea conduce la o explicare a fenomenului.

Iată câteva dintre caracteristicile rămase încă neexplicate ale acestor crop circles :

– liniile şi cercurile sunt extrem de exact trasate;

– nu s-au descoperit (nici chiar la verificări atente şi minuţioase) urme de paşi pentru a se ajunge la locul respectiv sau mai ales urme de paşi care ar arăta că cineva a lucrat acolo, chiar şi când solul era moale, de exemplu după o ploaie ;

– plantele din cercuri nu sunt rupte, ci doar inclinate la 90 grade, ele putând creşte în continuare, pentru a fi chiar recoltate ;

– plantele culcate sunt răsucite în formă de spirală şi deseori în mai multe straturi reciproc suprapuse ;

– la plantele din interiorul cercurilor se pot observa următoarele detalii: goluri la al doilea nod de pe tulpină, uneori la al treilea sau al patrulea ;

– în unele cazuri au fost observate pe suprafața respectivă manifestarea unor emisii radioactive neobişnuite, a fluctuaţiilor magnetice și defectarea aparaturii electronice ;

– au fost decelate în sol particule sferice de fier magnetizat, cu diametrul de 10-40 microni ;

– în urma investigării spicelor de cereale din cercuri s-au descoperit şi modificări celulare, care sugerează prezenţa unei acţiuni termice extrem de mari pe un interval de timp scurt ;

– cercurile din lanuri îşi fac apariţia mai ales în timpul nopţii, constituindu-se într-un timp foarte scurt. Există filmări deosebit de semnificative ce arată formarea acestor structuri în doar câteva secunde. Puteți vedea un asemenea exemplu aici :

După cum am văzut în acest exemplu, referitor la formarea crop circles, au fost surprinse pe film anumite sfere luminoase galbene sau roşii, care zboară adeseori în preajma formaţiunilor abia apărute. Comportamentul lor dovedeşte o uimitoare inteligenţă şi totodată faptul că nu sunt de origine umană.

Adeseori împătimiţii cercurilor stau de veghe toată noaptea pentru a surprinde momentele formării lor. Deny Clarke, o cercetătoare din Anglia, a fost martoră la o astfel de apariţie: „Două globuri de lumină au apărut deasupra câmpului şi lanurile s-au culcat la pământ în câteva secunde, ca şi cum ar fi fost apăsate de o energie uriaşă şi misterioasă. Apoi au apărut şi au dispărut alte două globuri de lumină.”

Tot ea relatează despre forţa tămăduitoare miraculoasă a cercurilor: „Am auzit despe oameni bolnavi de cancer care au mers prin cercurile din lanuri şi la care a apărut o remisiune a cancerului. Cred că cercurile au un efect notabil asupra psihicului, pentru că dau un sentiment de pace interioară care a continuat şi după întoarcerea acasă.”

Este interesant că istoria acestor apariţii de formaţiuni grafice gigantice ne arată că ele sunt mai frecvente acolo unde oamenii le dau importanţă, le studiază imediat ce apar, au aparate de zbor cu care le survolează şi le fotografiază, discută între ei şi informează opinia publică. Pare a fi o interacţiune între oameni şi creatorii desenelor.

Membrii unei echipe de cercetători pasionaţi ai acestui fenomen (condusă de celebrul dr. Steven Greer) au făcut o meditaţie în grup, prin care au invocat apariţia unei formaţiuni cu anumite caracteristici clare. A doua zi, au găsit în apropiere o formațiune identică până în amănunt cu cea mentalizată de ei.

După ce, către sfârşitul anilor ‘80, tot mai mulţi oameni se ocupaseră cu fenomenul Cercurilor din lanuri, în septembrie 1991 au păşit în public doi ştrengari pensionari : Doug Bouwer şi Dave Chorley. Ei au afirmat că întreaga chestiune cu cercurile din lanuri ar fi fost numai ideea lor şi au prezentat un fotocatalog minuţios întocmit, în care era documentată așa-zisa lor activitate, începând cu pictograme simple, apoi din ce în ce mai complexe. Doug Bouwer spunea : „Înainte de 1978 n-a fost, în definitiv, nici un cerc. Erau daune provocate de furtuni, care păreau a fi pictograme. Dar cercuri cu pereţii de spice verticali, ca tăiaţi cu cuţitul într-o prăjitură, acelea au fost ale noastre. În 1978 am început cu ele.“

Aceste declaraţii sunt însă destul de hilare, având în vedere diferenţa de complexitate între demonstrațiile facile pe care le-au făcut Doug și Dave față de complexitatea uimitoare și numărul copleșitor (de ordinul miilor), al cercurilor din lanuri ce se află răspândite peste tot în întreaga lume. S-a putut observa de exemplu faptul că la cercurile false (imitații), spicele sunt distruse, fiind în cea mai mare parte rupte de tăvălugul scândurilor, iar pe alocuri se observă evidente urme de paşi pe care farsorii n-au reuşit să le şteargă.

Au mai existat de-a lungul timpului și alți oportuniști doritori să se afle în centrul atenției publice, care s-au hazardat să spună că realizarea unor asemenea reprezentări le aparține. Aceasta s-a petrecut de exemplu și în cazul unui alt fenomen foarte interesant, destul de asemănător cu aceste crop circles, dar care s-a produs de această dată chiar pe un pământ uscat și foarte dur.

Acest fenomen a apărut în luna august a anului 1990, fiind remarcat prima dată de către un pilot al Gărzii Naționale a SUA, Bill Miller, care a zburat cu un avion pe deasupra unei suprafețe uscate ce a fost cândva fundul unui lac, în zona Oregon. Ceea ce a văzut și fotografiat el este o uriașă reprezentare de un sfert de milă (cam de 400 metri) a unui desen simbolic din tradiția hindusă, numit Sri Yantra.

Această reprezentare de pe solul uscat și extrem de dur, era realizată din linii de aproximativ 25 cm lățime și 7 cm adâncime. Și în acest caz s-au găsit patru teribiliști care au pretins că sunt autorii reprezentării, aceasta în ciuda faptului că piloții care treceau zilnic pe deasupra acelei zone sălbatice și nepopulate, au raportat că uriașul desen a apărut practic într-o singură zi, iar ei nu au văzut pe nimeni lucrând acolo.

Oricum, o asemenea lucrare ar fi fost extrem de dificil de realizat având în vedere complexitatea cu totul deosebită a realizării Sri Yantra. Rugați totuși să arate cum au făcut, cei patru au eșuat însă lamentabil. Videoclipul de mai jos vă oferă câteva imagini și detalii despre acest subiect :

Este destul de uşor de înţeles că aceşti mistificatori nu ar putea fi luaţi prea mult în seamă dacă nu ar fi susţinuţi în atenţia opiniei publice de către anumite foruri care doresc să deturneze opinia publică de la formularea unor concluzii care ar atrage semne majore de întrebare.

Pentru aceasta, se preferă crearea unei alternative foarte cuminți, în jurul căreia se pot menține discuții nesfârșite. Dincolo de aceasta, singura explicație care rămâne plauzibilă este aceea că aceste reprezentări au fost realizate de către ființe foarte inteligente, care nu aparțin acestui Pământ și care dețin o tehnologie mult superioară nouă prin care de fapt… urmăresc să ne transmită ceva.

Conform mai multor oameni de ştiinţă, printre care Nassim Haramein, aceste crop circles nu sunt doar câteva desene interesante cu tentă ezoterică, ci – dacă avem o formație științifică adecvată -, înțelegem că ele denotă cunoașterea unor informații esențiale cu privire la structura fundamentală fractalică a Spațiului.

În această direcție, este semnificativ să știm că cele mai avansate cercetări ale fizicii actuale arată că – în potențialitatea sa – spațiul conține o energie infinită. Ca urmare, cei care dețin o tehnologie bazată pe asemenea informații au toate șansele să poată atinge un potențial infinit de energie. Ce doresc atunci ei oare să ne transmită ?

Un posibil răspuns la această întrebare a fost oferit acum câţiva ani de un scurt film documentar intitulat The Mayan Prophecies and Crop Circles – an extraordinary connection. Acest mini-documentar, care a fost multi-premiat la International UFO Congress EBE Awards (ca Best Documentary, și ca Best Historical Documentary and Peoples Choice Award), nu aparține unor oficialități animate de vreo dorință lăudabilă de a dezvălui adevărul, ci doar echipei unui jurnalist independent, Jaime Maussan, moderatorul unei emisiuni cu tematică OZN, ce este difuzată de o televiziune mexicană de aproape 20 de ani.

În acest film se arată faptul că în ultimii ani în cercurile de cereale din Anglia au început să apară, într-un mod care îi pune pe gânduri pe cercetători, misterioase reprezentări specifice culturii Maya. Aceste recente crop circle indică anumite evenimente cosmice actuale ce sunt corelate cu centrul Galaxiei noastre şi care – potrivit interpreţilor tradiţiei Maya – au fost deja profeţite cu mii de ani în urmă de către faimosul calendar mayaş.

Un astfel de crop circle arată simbolul mayaș „Hunab Ku”, ce reprezintă centrul Galactic, din care în mod evident ies mai multe raze. Străvechile profeţii mayaşe afirmă că la sfârşitul fiecărui „Soare” (ciclu cosmic având o durată de 5.125 de ani) un puternic flux de energie va fi generat din centrul Galaxiei, cauzând o activitate solară crescută, neobişnuită.

În mod semnificativ, aceste afirmaţii au fost confirmate în ultimii ani de către satelitul NASA de observare a activităţii solare (SOHO), care a detectat un flux de energie ce provine din centrul Galaxiei noastre, ceea ce pare într-adevăr să fie cauza faptului că Soarele nostru chiar a intrat de câţiva ani într-un ciclu de activitate foarte puternic, generând frecvente erupţii plasmatice deosebit de intense. Toate acestea indică faptul că în conformitate cu calendarul mayaş, umanitatea se află acum la finalul celui de-al cincilea „Soare”.

O altă realitate tulburătoare dezvăluită de acest documentar este aceea că în realitate, civilizația umană a fost contactată la data de 14 august 2001 de către o civilizaţie extraterestră prin intermediul anumitor cercuri în lanuri ce au apărut chiar „în curtea” unui mare observator astronomic militar din Anglia, cel de la Chilbolton.

În unul dintre aceste crop circles a apărut o clară reprezentare a unui chip umanoid, realizat printr-o tehnică foarte neobişnuită pentru maniera generală de apariţie a cercurilor în lanuri, şi anume printr-un set de puncte ce au diferite dimensiuni şi distanţe între ele, ca un fel de pixeli. Cinci zile mai târziu, pe data de 19 august 2001, a apărut o pictogramă şi mai şocantă: aceasta părea să răspundă mesajului în cod binar formulat în 1974 de către Frank Drake şi Carl Sagan şi transmis apoi în spaţiu de radiotelescopul de la Arecibo.

Acel mesaj din anul 1974 conţinea o sintetică prezentare a omenirii către o ipotetică civilizaţie extraterestră, indicând date despre sistemului nostru numeric, despre atomii de bază ai vieţii terestre, despre structura ADN-ului uman şi despre poziţia sistemului nostru solar şi a planetei noastre. Ei bine, imaginea formată în lanul din apropierea telescopului de la Chilbolton oferă exact informaţii corespondente tuturor acestor aceste date!

De exemplu, expeditorii care au trimis acest răspuns indică prin informaţii marcate în cod binar faptul că au un ADN cu o structură triplu elicoidală, că genomul lor are mai multe secvenţe ADN faţă de noi şi că trăiesc pe mai multe planete. Complexitatea acestui mesaj şi a modului în care a apărut face practic imposibilă ipoteza că ar avea o origine umană. Aceasta pentru că zona respectivă – fiind o instalație guvernamentală –, este securizată și supravegheată în permanență de gardieni și camere video în infraroșu, care i-ar fi depistat imediat pe eventualii „Doug și Dave”.

În plus, forma de răsucire a spicelor din aceste structuri nu ar fi putut fi realizată în vreun mod cunoscut omului, întrucât spicele erau pur și simplu împletite, aceasta cu atât mai mult cu cât forma respectivă a apărut pe timpul nopții… În aceste condiţii este evident faptul că semnificaţia pe care o are pentru noi acest mesaj este uriaşă. Şi totuşi, nimic din toate acestea nu a fost difuzat la vreo emisiune de ştiri şi este foarte posibil că fără efortul jurnalistului independent Jaime Maussan aceste informații extraordinare ar fi rămas practic necunoscute.

Exact la un an după acest uimitor mesaj, pe data de 19 august 2002, tot în zona Chilbolton (dar de data aceasta vizavi de o altă mare antenă de comunicaţii) a apărut un alt desen în lanuri, enorm, cam cât două terenuri de fotbal. Acest nou crop circle prezenta imaginea unei fiinţe umanoide care ţine în mână un fel de disc pe care sunt realizate anumite inscripţii, de asemenea în cod binar. Aceste informaţii au fost decodificate şi reprezintă un mesaj de avertizare, dar şi de încurajare pentru umanitate. Nici această pictogramă din lanurile de cereale nu a fost prezentată la vreo emisiune de ştiri.

În ciuda faptului că nu pot explica cine şi cum a realizat aceste reprezentări, poziţia oficială a autorităţilor este aceea că ele sunt nişte falsuri făcute de oameni care doresc să creeze senzaţie. Cu toate acestea, am putea spune că pentru cei capabili să vadă dincolo de concluziile induse prin mass-media, devine totuşi din ce în ce mai evident faptul că aceste cercuri din lanurile de cereale reprezintă de fapt mesaje prin care anumite civilizaţii extraterestre foarte avansate doresc să comunice cu noi.”

Sursa: https://armoniacosmica.wordpress.com/2012/09/23/cercurile-din-lanuri/

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...