Cât de nocive sunt plombele dentare cu amalgam
„Cat de nocive sunt plombele dentare cu amalgam
Au o vechime de circa 150 de ani, iar unele cabinte dentare inca mai lucreaza cu ele. Vorbim despre plombele dentare cu amalgam, despre care studiile si chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii au spus ca sunt un real pericol pentru sanatatea noastra.
Cum arata plombele dentare cu amalgam. Plombele dentare cu amalgam au culoare argintie, sunt foarte rezistente si au un cost scazut, acestea fiind probabil principalele motive pentru care inca sunt preferate. Cand dentistii se refera la plombe dentare cu amalgam sau plombe cu „argint”, se refera, de obicei, la umpluturi care au culoarea argintului, dar de fapt, contin 50% mercur, 25% argint si 25% alte metale – cupru, zinc.
Cele mai nocive metale grele pentru organism. Vezi ce boli provoaca mercurul, plumbul si cadmiul
Efectele nocive ale plombelor cu amalgam. Exista o multime de documente stiintifice si cercetari care dovedesc ca toate aceste elemente afecteaza rinichii, ficatul, inima, sistemul nervos central si sistemul imunitar.
Mercurul este unul dintre cele mai toxice metale. In cartea sa „Medicina naturii”, dr. Jerry Lee Hoover sustine ca pe o scala a toxicitatii de la 0 la 1900, 0 insemnand netoxic iar 1900 cel mai toxic (plutoniul), mercurul se situeaza la 1600! De asemenea, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii – amalgamul din plombele dentare este cea mai importanta sursa de expunere la intoxicatia cu mercur. Ca raspuns la preocuparea fata de pericolele reprezentate pentru sanatate, guvernul suedez a interzis folosirea amalgamului dentar cu mercur.
Alte surse de mercur. Mercurul mai este prezent intr-o mare varietate de produse, inclusiv produse cosmetice, plastifianti, baterii, instrumente industriale, cerneluri folosite la tiparituri si tatuaje, latex, unele medicamente, unele vopseluri, plastic, lacuri, solventi si conservanti pentru lemn. De asemenea, pestii mari oceanici pot fi o sursa de mercur.
Mercurul in pesti si fructe de mare. Descopera ce este mai sigur pentru consum si ce trebuie evitat
Intoxicatia cu mercur
Mercurul este o otrava care se acumuleaza. Nu exista o bariera care sa opreasca mercurul sa patrunda in celulele creierului. El se fixeaza in centrii durerii din creier si in sistemul nervos. Prezenta lui in organism impiedica patrunderea nutrientilor in celule si nu permite eliminarea deseurilor din celule; de asemenea, se poate combina cu celulele imune, derutand si intervenind in raspunsul imunitar normal.
Mercurul poate fi factorul din spatele a mai multor boli autoimune, probleme permanente de rinichi, cardiace si respiratorii.
Cantitati semnificative de mercur in organism pot fi responsabile de producerea unor simptome si afectiuni precum: artrita, dureri in articulatii, depresie, dermatita, ameteli, oboseala, insomnie, dureri de cap, pierdere de memorie, boli ale gingiilor, greata, voma, pierderea parului, diaree, slabiciune musculara si salivatie excesiva.
Semnele intoxicatiei cu mercur: schimbari comportamentale, depresie psihica, confuzie si iritabilitate, reactii alergice si astm, gust metalic in gura, pierderea dintilor.
Alimentul care te protejeaza de mercur si arsenic
Alternative la plombele dentare cu amalgam. Daca ai plombe dentare cu amalgam pe baza de argint si mercur, este bine sa le inlocuiesti cat mai repede. Acum exista disponibile materiale care nu contin metale si sunt biocompatibile cu organismul uman, cum ar fi: materialele compozite, ceramica, ionomerii de sticla, zirconiu.”[1]
SURSE
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.