Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce renunți să mai mănânci carne

Distribuie!

“Ce se întâmplă în organismul uman când nu mai mâncăm carne? Aceasta este întrebarea la care au răspuns specialiștii. Ei susțin că o serie de lucruri pozitive se produc în corpul uman și dieta fără carne ar trebui s-o încerce toată lumea.

Dietă fără carne sau vegetariană poate fi foarte sănătoasă şi plină de satisfacţii. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre vegetarieni sunt preocupaţi de obţinerea de proteine ​​adecvate, care să substitiue necesarul de proteine de provenienţă animală, pentru un organism sănătos.


Iată ce se petrece în corpul tău după ce renunți să mai mănânci carne:

1. Se reduc șansele să faci diabet de tipul 2


Cele mai multe studii arată că în general, carnea roșie și cea procesată se face vinovată pentru dezvoltarea diabetului de tip 2, sar și a cancerului și altor maladii similare. Atunci când încetezi să mai mănânci carne te poți considera ferit de aceste boli.

2. Nu te mai încarci cu prea multe proteine

Un studiu recent arată că proteinele consumate în exces sunt transformate în depozite de grăsime. Dacă vrei să slăbești atunci renunță la carne.

loading…
3. Vei adopta un stil de viață plin de compasiune

Animalele sunt crescute și sacrificate pentru consumul de carne. Dacă am mânca mai puțină carne, atunci industria alimentară nu ar mai fi dusă la extrem și animalele nu ar mai fi forțate ca să ajungă cât mai rapid la maturitate, doar ca să fie sacrificate.

4. Se reduce inflamația din corpul tău

Cercul vicios este compus din consumul de carne și alimente din carne procesată, inflamație și în cele din urmă cancer. Dacă rnunți la carne, inflamația din corpul tău se va reduce dramatic și astfel vei putea evita numeroase probleme de sănătate.

5. Reducerea colesterolului din sânge

Tratamentul colesterolului mare LDL se poate face cu ajutorul unei diete echilibrate. Colesterolul este produs chiar de către organismul nostru din acizi graşi, în special din grăsimile săturate din alimentaţie. Un regim pentru colesterol mărit este absolut necesar căci colesterolul mare este deseori asociat cu ateroscleroza şi bolile cardio vasculare. Colesterolul este absorbit din produsele alimentare provenite de la animale.

6. Vei trăi mai mult

O dieta echilibrată este cheia pentru o viață mai lungă. Există numeroase studii care sugerează că vegetarienii trăiesc mai mult decât cei care consumă carne. Dacă nu poți renunța pentru totdeauna la carne, încearcă măcar pentru câteva săptămâni să excluzi carnea din dieta ta.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/iata-ce-se-intampla-in-corpul-tau-dupa-ce-renunti-sa-mai-mananci-carne
  2. Foto: scientia.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner