Meditația, Macrocosmosul, evoluția conștiinței și Divinitatea

Distribuie!

“E o comoară, folosește-o la adevărata valoare

Permiţându-ne să ne dez-identificăm de gândurile şi de emoţiile noastre, meditaţia ne invită să ne întrebăm: cine suntem noi? Care este această parte din noi care ne permite să devenim observatorii gândurilor şi emoţiilor noastre. Şi care ne poate influenţa chiar şi calitatea percepţiilor?


Pentru unii gânditori, stabilizarea unei stări de conştiinţă care să transceandă micul eu este un ţel major. Reprezintă ceea ce va permite fiinţelor umane să-şi dezvolte plenar potenţialul lor intuitiv, creator, spiritual, iar meditaţia este calea regală către această lărgire a câmpului conştiinţei.

„Nicio altă tehnică – fie că este psihoterapie, fie lucrul cu respiraţia, lucrul cu trupul, psihanaliza, gestalt-terapia, fie oricare alta – nu ne permite să ne dezvoltăm atât de mult”, subliniază filosoful american Ken Wilber.


„Suntem pe cale să trăim o revoluţie paşnică”, estimează scriitorul Marc de Smedt. Practicant al meditaţiei şi autor al mai multor cărţi pe acest subiect, el se luptă de mult timp ca meditaţia să fie considerată un exerciţiu pe care să-l putem integra în vieţile noastre.

„Nu putem să ne limităm doar la tehnici”, precizează el, „meditaţia ne deschide către o stare de a fi”, o modalitate de a fi prezenţi în lume, care nu se limitează la sfertul de oră de practică zilnică.

Un aspect crucial este protecţia faţă de o abordare prea utilitaristă, estimează unii, ca de exemplu filosoful Fabrice Midal. Noi nu medităm pentru a fi mai puţin stresați sau mai eficienţi sau nişte pioni mai buni într-un sistem bazat pe productivitate, ci pentru a ne asculta fiinţa profundă. Într-un asemenea demers este necesar să acceptăm ceea ce ne dezvăluie acest necunoscut care ne bulversează concepţia noastră despre realitate:

„Atunci când ieşim din eu, eu însumi, și iarăși eu, rămâne loc pentru intuiţie, pentru iubire, pentru libertate. Dintr-o dată, totul este cu adevărat mult mai deschis. Simţim că problemele obişnuite ce ne preocupă sunt prea înguste şi că există ceva mult mai vast. Aceasta este transcendenţa.”

Meditaţia este, de fapt, o modalitate de comuniune cu ceea ce am putea numi „conștiința lui Dumnezeu”. De exemplu, când medităm asupra stării de iubire, intrăm, fie că ştim, fie că nu ştim, în rezonanță ocultă cu energiile subtile gigantice ale iubirii, care există în Macrocosmos şi, în aceiaşi timp, cu toate fiinţele care au trăit şi trăiesc stări de iubire.

Descoperim astfel că există un infinit izvor, o sursă esenţială dumnezeiască din care izvorăsc toate aceste energii subtile sublime care ne umplu fiinţa, ne transformă, ne apropie de starea omului cosmic desăvârşit.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/meditatia-calea-regala-catre-expansiunea-constiintei

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...