Armele psihotronice și controlul minții

Distribuie!

“In ultimul timp, se constata, in intreaga lume, o adevarata efervescenta in domeniul proiectarii, experimentarii si utilizarii armamentului psihotronic, la cele mai diferite categorii de structuri militare si de securitate.

Astfel, armata americana a pus la punct o noua arma, capabila sa induca durere la distanta prin “expandarea” unei bule de plasma (gaz incarcat electric) chiar langa persoana tinta. Noul tip de arma, care are la baza functionarii un laser, nu provoaca rani, dar subiectul este cuprins de dureri cumplite care, practic, il paralizeaza pentru o buna perioada de timp.


Stirea, aparuta in publicatia “The Daily Telegraph” (care citeaza site-ul US Freedom of information Act), mai spune ca arma cu impulsuri electromagnetice a fost testata cu succes pe animale si va putea fi folosita nu doar impotriva militarilor adversi – in timp de razboi -, ci si impotriva propriilor cetateni, in caz de revolta sau stari de anarhie.

Conform proiectului, arma cu proiectile pulsatorii de energie va fi distribuita trupelor antitero si de securitate, incepand cu anul 2007, si va putea atinge tinte aflate pana la 2 km departare. Cercetatorii care au analizat proiectul spun insa ca tehnologia ar putea fi folosita si ca metoda de tortura, ceea ce ridica unele probleme de etica si de procedura de utilizare acelora care o vor folosi, precum si acelora care vor autoriza producerea si utilizarea ei.


O alta directie de referinta in proiectarea si producerea armelor neletale o constituie utilizarea unor proprietati distructive sau “agresive” pentru corpul uman ale radiatiilor spectrului electromagnetic. In particular, este vorba de actiunea undelor electromagnetice de o anumite frecventa (lungimi de unda) emise cu o anumita intensitate si modulate adecvat, care pot avea un impact atat de puternic asupra tintei umane, incat o deregleaza pur si simplu, datorita efectelor neuronale asupra activitatii sistemuluii nervos central.

In mod normal, campul magnetic terestru pulseaza, in general, cu o frecventa care se situeaza in jurul a 7,5 Hz. Aceasta frecventa este apropiata de una dintre frecventele electromagnetice fiziologice ale asa-numitelor unde alfa emise de creier. Intre pulsatiile campului electromagnetic terestru si cele ale creierului se stabileste, astfel, un raport de rezonanta.

Aceasta face ca atunci cand apar eruptiile solare ce perturba ritmul de pulsatie a campului geomagnetic terestru, sa se induca – tocmai prin rezonanta – modificari patologice ale activitatii creierului. Asa se explica si cresterea ratei accidentelor cerebrale si ale celor cardiace, aparute in perioadele soarelui activ, cu o ciclicitate in jurul a 11 ani.

Plecand de la aceste constatari, tehnicile psihotronice de influentare psihoactiva recurg la transmisiuni dirijate asupra tintei umane ale unui fascicul de unde electromagnetice purtatoare din domeniul 5-30 MHz, emis cu o putere de cca. 10-40 MW, fascicul care este modulat si domeniul frecventelor ultrajoase, intre 5 si 15 Hz.

Se constata, astfel, ca acest gen de fascicule din domeniul 6,67 si 6,26 Hz, interferand sistemul nervos al tintei, tocmai in sfera activitatilor psihoactive, le deregleaza actiunea prin procesul de rezonanta. Astfel de fascicule pot fi emise cu usurinta, nu numai prin sisteme speciale, ci si prin alte procedee de transmitere a semnalelor electromagnetice, asa-zis domestice – televizor, radio, telefon fix sau mobil si chiar prin reteaua de distributie electrica!

Este de remarcat ca nu numai frecventele fundamentale pomenite pot avea astfel de actiuni, ci si altele. Astfel de emisiuni care bombardau statele Oregon din SUA si Ontario din Canada, cu actiune nociva directa asupra sistemului nervos, au fost depistate in mai multe randuri de catre specialisti in USA, in deceniile “razboiului rece”.

Statiile de goniometrie folosite de catre specialistii NATO au localizat emitatorii in zona oraselor Riga si Gomel. De altfel, zona statelor inglobate in componenta fostei URSS a constituit teritoriul predilect pentru experiente de aceasta natura si altele asemanatoare. Aceste emisii nu au incetat in totalitate decat dupa desfiintarea Tratatului de la Varsovia, de la inceputul anilor ’90. Actiunea radiatiilor electromagnetice modulate psihotronic a fost utilizata in experimente care vizau prelucrarea unor pacienti rebeli, actionand asupra asa-numitilor “centri frenologici”.

Au fost realizate dispozitive care amalgameaza transmisia unor impulsuri subliminale destinate influentarii unor organe de simt, ca radiatiile electromagnetice modulate psihotronic. Un asemenea aparat s-a incercat a fi vandut de catre rusi americanilor, dar numai in varianta utilizarii informatiilor subliminale.

Acest lucru s-a petrecut in perioada incidentelor de la ferma Sectei Davidienilor, condusa de David Koresh, incheiata dupa cum se cunoaste cu uninumar impresionant de victime. Se incerca modificarea comportamentului guru-lui, Koresh. Deoarece americanii solicitau intreaga tehnologie, din care o parte fusese lasata in Rusia, afacerea nu s-a incheiat.

Cercetarile privind realizarea unor astfel de arme sofisticate sant demarate si in SUA. Deoarece aceste investigarea incalca normele deontologiei cercetarii stiintifice si uneori ale dreptului, in speta dreptul umanitar, Curtea Suprema a SUA a aprobat, inca din anul 1985, ca CIA sa nu divulge numele savantilor si cercetatorilor implicati in aceasta cruda cursa a distrugerii psihotronice.

Pe aceasta linie se inscriu si cercetarile privind influentarea constiintei umane cu ajutorul radiatiilor unui fascicul de tip radar, ce s-a efectuat in cadrul Laboratoarelor Brookhaven, din zona Long Island. Folosind un radar de tip ASAGE modificat, preluat de la batalionul radar D 773, proiectul numit MONTAUK, demarat inca din anul 1970, a fost orientat in directia investigarii actiunii radiatiilor de timp radar asupra psihicului uman in conditiile producerii de experimente similare experientelor efectuate in ceea ce presa a denumit “Efectul Philadelphya”.

Investigatii de aceasta natura au fost facute si in directia substituirii constiintei unui subiect cu a altuia, in baza principiilor “android” si “cyborg”, pe care le-a postulat F.E. Beardem. Acesta considera ca biocampul unui anumit subiect se gaseste in stransa legatura cu biocampurile celorlalti prin conexiunile existente intr-un hiperspatiu, un univers de tip holistic intersectat cu cel in care ne situam.

Prin mijlocirea hiperspatiul se realizeaza o comunicare in anterioritatea si posterioritatea temporala. De altfel, investigatiile actuale in acest domeniu, incepute inca din anii ’40 de catre Harold Burr in Anglia, cauta sa aplice, in tehnicile psihotronice, cuceririle teoretice si achizitiile fizicii cuantice. Sa mentionam faptul ca investigatiile aplicatiilor psihotronice, in corelatie cu cercetari de biologie aplicata, sant initiate, experimentate si folosite de diversele compartimente ale Pentagonului, CIA, FBI, USA si pentru protectia personalitatilor, ce este asigurata de catre Secret Service.

Primele arme de acest tip au fost cele cu infrasunete, fiind experimentate cu mai multe decenii in urma. Redescoperite intamplator de catre profesorul V. Gavreau, conducatorul laboratorului de electroacustica al unui institut de cercetari din Marsilia, in anul 1964, efectele ucigatoare produse de infrasunete rivalizeaza cu cele produse de arma cuineutroni!

Ele au fost sesizate de colaboratorii sai atunci cand s-au mutat intr-o cladire noua. Sufereau cu totii de dureri de cap, ameteli, senzatii acute de voma etc. In paralel, s-a constatat ca un ventilator urias, al instalatiei de climatizare, cu turatie foarte mica, impingea aerul in conducte cu intermitenta, generand infrasunete cu frecventa de aproximativ 20 de Hz.

Aceste fenomene au trezit curiozitatea profesorului V. Gavreau, care a inceput sa faca experiente cu sunete extrem de joase, construind in final un “tun cu infrasunete” pe care l-a botezat “tunul bas”, sau “tunul sonic”. Cu primul tun bas construit, format dintr-un ansamblu de tuburi de orga, combinate, s-au obtinut sunete in banda de 19 Hz, la limita audibilului, care au avut efecteinedorite: au inceput sa vibreze organele interne ale cercetatorilor, producandu-le dureri insuportabile.

Ca o ciudatenie, vibratiile au continuat mult timp dupa ce dispozitivul a fost oprit, in final ele amortizandu-se. La o putere deinumai 100 W s-au produs crapaturi in peretii laboratorului, apreciindu-se ca, daca s-ar fi lucrat cu 1000 W, s-ar fi daramat intreaga cladire. Experientele au continuat cu studierea efectelor propagarii undelor sonore in spatiu si cu modalitatile de protectie a personalului ce lucreaza cu astfel de instalatii.

S-au creat unde complementare, egale cu jumatate din frecventa undei purtatoare, care se formeaza intr-un tub lung de 25 de metri, din beton. Prin actionarea unui turbopropulsor in axul tubului, s-a ajuns la frecventa de 3,5 Hz! Cele mai periculoase pentru om s-au dovedit a fi undele cu frecvente de 6-7 Hz, care, emise cu o putere de 1 megawat, au o raza de actiune de peste 10 km. S-a creat si o instalatie mobila, ce poate actiona pana la 8 km, dispusa pe platforma unui autocamion.

Desi s-a cautat sa se pastreze secretul cu strasnicie, cu timpul au inceput sa se afle tot mai multe lucruri despre tunul bas. S-au experimentat o serie de generatoare cu ultrasunete, ce produc oscilatii deosebite de puternice, avand frecventa egala cu frecventa batailor inimii luptatorilor.

Dupa ce se realizeaza intrarea oscilatiei (creata in mod artificial) in rezonanta cu frecventa inimii combatantilor, frecventa generatorului sonic se micsoreaza lin, catre zero, pana la oprire, provocand in mod nemijlocit stopul cardiac, si, implicit, moartea tuturor persoanelor din raza de actiune a instalatiei. De precizat ca aceste efecte se produc chiar asupra oamenilor adapostiti in cazemate subterane, in autovehicule, sub apa etc., daca ei se gasesc in raza de actiune a generatorului.

Tehnica militara, oricat de sofisticata ar fi, este scoasa din functiune pe raza de actiune a “tunului bas”, devenind o simpla gramada de fier, daca este neprotejata special impotriva acestor efecte. Urmarile pentru om sant letale, la energii mari producandu-se spargerea vaselor de sangee, ruperea organelor interne, mergand pana la faramitarea oaselor. Inventia a trecut Oceanul, in SUA, unde, in perioada razboiului rece, pe plajele favorabile desantului maritim, s-au construit astfel de instalatii, deosebit de puternice.

Cand ziaristii americanii au intrebat la ce folosesc uriasele tuburi de beton de pe plaja, li s-a raspuns ca sunt tevi de canalizare si irigatii! Aceasta in mijlocul vestului fierbinte si arid al Americii! Si, daca nu v-am trezit curiozitatea, va putem spune ca romanii au descoperit cu mult inainte aceste efecte, prin persoana inginerului George Constantinescu.

El a realizat, cu foarte mult timp inainte, experiente asemanatoare, astfel ca pe coperta revistei “Energia nr. 2” din 1921 este prezentata imaginea artistica a unui tun sonic ale carui descriere si functionare sunt prezentate in publicatia mentionata. Pornind de la aceste cercetari, dozandu-se frecventele si puterile folosite, a rezultat o intreaga familie de arme neletale cu infrasunete, unele dintre ele, experimentate cu succes, intrand in dotare.

Primele arme care folosesc campurile electromagnetice sunt derivate din unele aparate medicale! In numarul din 4 aprilie 1978 al periodicului “Newsletter”, aparea, sub semnatura lui R.C. Beck, articolul “Extreme Low Frequency Magnetic Fields are EEG Entrainement”, in care autorul analiza efectele pe care campurile electromagnetice de foarte joasa frecventa le exercita asupra fiziopatologiei omului, cu referire expresa asupra encefalogramelor.

In viziunea autorului, campurile de extrem de joasa frecventa, cuprinse intre 6,67 si 6,26 Hz, provoaca stari confuzionale si angoase, depresii, tensiuni, greturi, lungirea timpilor de reactie, desincronizari ale electroencefalogramei (EEG), insotite si de alte tulburari neurovegetative. In acelasi timp, campurile oscilatorii de 7,83-8,0 si 9,0 Hz au capacitatea de a induce diminuarea starilor de angoasa si a tensiunilor.

Se considera ca frecventele domeniului de extrem de joasa frecventa (ELF – Extreme Low Frequency) sunt purtatoare pentru mesajele extrasenzoriale, cum ar fi cele telepatice, telekinezice, radiestezice si, in general, psihotronice. Conform datelor din reteaua Internet, firma Cyberkinetcs Inc (SUA) a primit aprobarea pentru experimentarea pe fiinta umana a unor cipuri revolutionare.

Unul are capacitatea de a permite celui ce-l are implantat sa citeasca gandurile persoanei pe care o priveste, iar al doilea permite comanda masinilor cu puterea mintii. Rusii au realizat un cip ce are ascunsa in una din secventele de programare un miniprogram nedetectabil si cunoscut numai de proiectant, care poate fi actionat printr-un stimul intern (virus, comanda temporizata etc.) sau comada externa (radio, TV, retele PC, sau chiar prin reteaua electrica) si care creeaza un mesaj subliminal ce actioneaza asupra ochiului operatorului PC creindu-i stimuli creierului si conditii metabolice, pentru ca, intr-un timp extrem de scurt, acesta “sa sufere un atac cerebral sau infarct miocardic”, dupa care defecteaza iremediabil si PC-ul!

Observatii efectuate de catre Serviciile Secrete americane au stabilit pe de alta parte faptul ca, in fosta Uniune Sovietica, incepand din vara anului 1978, au avut loc experimente de utilizare a campurilor cu putere de 5-15 MW. Or, s-a constat ca acest gen de transmisiuni sant capabile sa interfereze cu organismul uman, producandu-i modificari pshihoemotionale.

Avand o putere de 25-30 de ori mai mare decat cea a campului geomagnetic terestru, radiatiile actioneaza tocmai prin intermediul acestuia, modificandu-l in zona de actiune a generatoarelor de acest tip si actioneaza directional asupra tintei alese. Plecand de la acest principiu, s-au realizat armele psihotronice cu rezonanta Schumann.

Cercetari incepute inca din anul 1957 de catre W.O. Schumann au demonstrat faptul ca, intre scoarta terestra si ionosfera, adica pe o inaltime de cca. 80 km, atmosfera din jurul pamantului delimiteaza o cavitate rezonanta, in care se poate decela existenta a cinci frecvente electromagnetice naturale fundamentale ale campului geomagnetic terestru si anume: 7,8; 14,1; 20,3; 26,4 si 32,2 Hz care, pe de o parte, sant influentate de activitatea cosmica, in principal cea solara, iar pe de alta parte influenteaza, la randul lor, rezonant, fiziologia si activitatea organismelor vii.

Dintre cele cinci frecvente fundamentale ale zonei de rezonanta Schumann, prima, si anume aceea de 7,8 Hz, exercita influenta cea mai puternica asupra organismului uman. Acest lucru se datoreaza faptului ca una dintre frecventele de baza ale activitatii cerebrale umane se realizeaza prin producerea unor pulsatii electromagnetice ale creierului cu o valoare nominala de aproximativ 7 (Hz), cicli/secunda.

Aceste pulsatii cerebrale se gasesc intr-un raport de continua rezonanta Schumann. Prin modificarea parametrilor acesteia, datorita fenomenului de rezonanta indusa, se produce o modificare implicita a activitatii cerebrale umane. Este ceea ce se intampla in mod natural atunci cand se produc exploziile solare, vizibile sub forma petelor solare, si care sunt urmate, de obicei, de cresterea incidentei unor afectiuni, in special de tipul infarctului miocardic si hemoragiilor cerebrale. In mod artificial, acelasi proces poate fi indus si prin utilizarea locala a campurilor de extrem de joasa frecventa, care produc aparitia tulburarilor descrise mai sus.

Dar nu numai frecventele zonei de extrem de joasa frecventa a spectrului electromagnetic au o asemenea influenta. Si undele acustice emise in gama de 7 Hz actioneaza rezonant asupra creierului uman, producand un tablou clinic asemanator, in functie de intensitatea zgomotului emis putand avea efecte si mai dramatice.

Sunt cunoscute diverse cazuri de actiuni psihotronice, dintre care se pot mentiona bombardamentul Ambasadei SUA din Moscova cu microunde in 1972, cand s-a imbolnavit de leucemie sau cancer peste 70 la suta din personalul ambasadei, intre care si ambasadorul Jack Anderson, majoritatea murind in scurt timp.

Datele au fost dezvaluite cu ocazia deconspirarii Proiectului “Pandora” de catre CIA. Electrozii de conductie se plaseaza de obicei pe zona capului. Frecventa purtatoarei de US se regleaza in functie de frecventa de rezonanta a pielii, care are proprietati piezoelectrice si care atunci cand este vibrata genereaza semnale electrice si unde scalare care ajung in urechea interna.

Perceptia holografica se face prin functia creierului de a decodifica semnalele primite, neurofonul stimuland nervii receptori din tesutul epitelial cu semnale codificate digital corespunzatoare receptarii de catre creier a informatiei auditive care a fost codificata. Aparatul a fost utilizat cu succes si in cazul persoanelor cu nervul auditiv afectat (surde).

Cu neurofonul s-au facut studii de receptie stereo a unor sunete cu frecventa decalata (300 Hz si 330 Hz) care in mod normal se combina si genereaza efecte auditive la nivelul urechii interne (la Tufts University, de catre dr. Dwight Waybe Bateau si la Monroe Institute). S-au putut induce, de asemenea, stari psihice corespunzatoare undelor cerebrale alpha, beta, theta, transmitand semnale acustice corespunzatoare acestor unde cu neurofonul.

Autorul a obtinut pentru acest aparat brevetele: US 3393279, US 3647970 si US 756124. In 1991, Martin Lenhardt, de la Universitatea din Virginia, SUA, a descoperit ca intr-adevar organismul are abilitatea de a detecta ultrasunete conduse prin piele, oase sau lichide umorale prin intermediul urechii interne, care are terminatii nervoase in legatura cu zona creierului, care prelucreaza sunetele.

Incepand cu anul 1996, neurofonul a devenit bun pentru publicul larg, dupa ce a fost tinut ca secret militar de armata SUA. In Cehoslovacia au fost inregistrate si studiate cazuri de persoane care pot “auzi” cu varful degetelor, iar in Rusia si Romania s-au inegistrat cazuri de persoane care “vad” cu varful degetelor.

Generatorul orgonic portabil, produs si comercializat in SUA, este simplu de realizat si are forma de cavitate rezonanta cu straturi de folii de tabla de otel, alternand cu straturi de pasla (3-5 straturi) si introdusa intr-o carcasa de lemn paralelipipedica, cu deschidere la unul din capete – pentru emiterea radiatiei de unde stationare formata in interior.

Sau, in alta varianta, sub forma de straturi de plasa de sarma fina alternand cu straturi de pasla, cavitatea rezonanta astfel formata fiind introdusa intr-o carcasa din tabla de otel perforata. Pasla este imbibata in ulei vegetal. Carcasa din lemn sau pasla poate fi inlocuita si cu plastic. Suprafata interioara e recomandabil sa fie din tabla de otel galvanizata sau lacuita cu serlac.

In alta varianta, generatorul organic e construit sub forma tubulara, din minimum trei straturi de plasa de sarma fina, alternand cu straturi de folie de polietilena. Deschiderea cavitatii de generator orgonic e preferabil sa fie suficient de mare pentru a include un pahar sau o sticla cu lichid comestibil pentru energizare.

In 1990, profesorii Steven Koali si Willian Lyman, de la Colegiul Einstein de medicina din New York, au aratat ca microcurentii electrici de 50-100 microamperi pot altera suprafata exterioara a proteinelor virusului HIV si preveni atasarea lor de receptorii biologici, nemaiputand fabrica o enzima esentiala pentru reproducerea lor.

Cercetari efectuate de Bob Beck privind durata medie de viata a celulelor sanguine au aratat ca in timp ce durata medie de viata a celulelor sanguine ale sangelui normal e de circa 4 zile, celulele sanguine tratate cu microcurenti electrici traiesc cateva luni. S-a aratat, de asemenea, ca microcurentii nu distrug celulele sanguine si ca prin microcurenti de inductie se pot neutraliza, in cantitate mare, paraziti, virusi si microbi, putand fi astfel curatat sangele pe cale electromagnetica.

Ascultarea unor transmisii modulate prin microunde se bazeaza pe faptul ca senzatiile auditive se transmit la creier sub forma de impulsuri electrice, care pot fi transmise creierului si direct, cu ajutorul undelor electromagnetice. Dr. Frey a descoperit ca atunci cand microundele de 300-3000 Mhz sant pulsate (emise) la rate specifice, creierul uman poate auzi aceste impulsuri ca si cum ar fi emise din spatele capului.

Cercetarile au aratat ca microundele sant oscilatii ale creierului (receptate ca purtatoare de informatii) in zona temporala a creierului, in fata urechilor, efectul fiind aparent rezultatul presiunii undelor electromagnetice asupra tesuturilor nervoase care sant in legatura cu receptorii neuronali din urechea interna.

Microundele pot stimula si direct celulele nervoase ale cailor neuronale ale simtului auditiv. O tehnologie de inducere de voci receptionate direct la nivelul creierului cu microunde modulate a fost dezvoltata de dr. Joseph Shorp in 1973, la Walter Reed Army Research Institute, folosind microunde pulsate conform audiogramei informationale reproduse. In cadrul acestor cercetari au fost utilizate si game de frecvente de microunde purtatoare capabile sa genereze hipnotizarea subiectului de catre dr. Sidney Gottlieb, prin transmiterea de comenzi hipnotice la nivel de subconstient.

Se afirma ca armata SUA poseda deja arme non-letale de control al mintii cu infrasunete, microunde si cu emitatori de radiofrecventa – bazate si pe efectul de antena al corpului uman la frecvente de 70-100 Mhz, folosite experimental. Se considera ca si comunicarile telepatice intre doi indivizi se bazeaza pe comunicarea prin microunde modulate, produse de neuroni.

Utilizarea armelor de producere a vocilor mentale prin microunde modulate se poate face prin actiuni subconstiente, fie prin comenzi hipnotice, fie prin interogatii, perturbari interogative sau bazate pe injurii, blesteme etc. (precum si cazurile clasice de vrajitorie, practica woodoo etc.), inducere de efecte negative prin amenintari, razboi informational, informatic sau imagologic etc.

Sunt cunoscute cazuri de atac la persoana cu astfel de arme, cum ar fi cel al taiwanezului J. Wang, care in 1980, urmarind ca sotiei sa-i fie inlaturata influenta in firma transnationala pe care o conducea si pentru a-i anihila obiceiul de a divulga secrete ale afacerilor unor terte persoane (voit sau involutar), cu sprijinul securitatii taiwaneze a fost iradiata cu microunde purtatoare modulate cu voci mintale si de inducere de hemoragii cerebrale, astfel ca i-au indus un comportament paranoic de persoana nebuna.

Dar in urma “tratamentului” administrat, J. Wang insusi a decedat din cauza hemoragiilor cerebrale, iar sotia sa, refacuta mintal dupa mult timp in spital, a emigrat in Statele Unite, unde a fost in continuare urmarita si iradiata de taiwanezi pentru a fi eliminata definitiv din afaceri de catre clanurile concurente.

Un alt exemplu de atac cu arme de inducere mentala cu voci cu microunde este cel al unui chinez stabilit in 1994 in SUA, care si-a ucis sotia la indemnul unor voci care, in viziunea lui mentala, veneau de la “un inger” care incerca sa-l ajute (caz publicat in revista “The Wold Journal”), desi totul era creat artificial de catre cei care doreau sa-i distruga familia, prestigiul si credibilitatea.

Dispozitive de inducere a somnului au fost realizate si experimentate in fosta URSS inca din 1974, prin unde radio pulsatorii de sincronizari cu frecventele de comunicare dintre anumiti neuroni. S-a dovedit ca undele radio pulsate pot modifica activitatea unor neurotransmitatori.

Pulsarea s-a facut pe frecventa biocurentilor cerebrali specifici starii de somn (starea delta: 0,5-4 Hz) si preferential – la 0,8… 1Hz. Astfel de experimente au fost realizate si la Institutul Walter Reed Army din SUA, de catre Robert Beker. Cercetari ale efectelor acestor arme au fost efectuate intre 1990 si 1995 si de savantul rus Vladimir Lopatin.”[1][2]

SURSE

  1. Emil Strainu
  2. Ziarul Tricolorul
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...