Arme portabile cu microunde

Distribuie!

“Arme portabile cu microunde capabile să provoace vătămarea misterioasă a „sindromului Havana” – leziuni cerebrale ce au apărut la diplomați și spioni americani – au fost dezvoltate de mai multe țări în ultimii ani, potrivit experților americani în domeniu.

O companie americană a realizat, de asemenea, prototipul unei astfel de arme pentru trupele din marină în 2004. Arma, cu nume de cod Medusa, a fost proiectată să fie suficient de mică pentru a încăpea într-o mașină și să provoace un „efect incapacitant temporar”, dar „cu o probabilitate redusă de fatalitate sau vătămare permanentă”.


Nu există dovezi că cercetarea a fost continuată dincolo de faza de prototip, iar un raport despre această etapă a fost eliminat de pe un site al marinei americane.

Oamenii de știință cu cunoștințe despre proiect au spus că principiile etice care împiedică experimentarea pe oameni au contribuit la abandonarea proiectului – dar au precizat că astfel de considerente nu i-au împiedicat pe adversarii SUA, inclusiv Rusia și, eventual, China.


„Studiul acelui proiect a fost în mare parte, dacă nu abandonat, destul de mult lăsat în suspensie în Statele Unite – dar a fost cultivat în altă parte”, a spus James Giordano, profesor de neurologie și etică la Centrul Medical al Universității Georgetown.

Giordano, care este, de asemenea, membru colaborator vechi în biotehnologie, biosecuritate și etică la Colegiul de Război Naval al SUA, a fost adus consilier guvernamental la sfârșitul anului 2016, după ce aproximativ două duzini de diplomați americani au început să se îmbolnăvească în Havana. Ulterior, el a participat la o evaluare pentru Comandamentul Forțelor Speciale SUA cu privire la ce țări dezvoltă tehnologia și ce au realizat.

„A devenit clar că o parte din activitatea desfășurată în fosta Uniune Sovietică a fost reluată din nou de Rusia și de sateliții săi apropiați”, a spus Giordano, adăugând că, China a dezvoltat de asemenea dispozitive energetice direcționate pentru a testa structura diferitelor materiale, cu tehnologie care ar putea fi adaptată armelor. Un al doilea val major de leziuni cerebrale în rândul diplomaților și ofițerilor de informații din SUA a avut loc în China în 2018.

Giordano nu are voie să ofere detalii despre ce fel de dispozitiv a dezvoltat fiecare țară, dar a spus că noile arme folosesc frecvențe cu microunde, capabile să întrerupă funcția creierului fără nicio senzație de arsură.

„Acest aspect a fost important – și destul de înspăimântător – pentru noi, deoarece reprezenta o stare de avansare și sofisticare a acestor tipuri de instrumente pe care până acum nu se credea că le-ar fi atins”, a spus el.

Dacă un adversar american a reușit să miniaturizeze tehnologia energiei direcționate necesare pentru a provoca leziuni tisulare de la distanță, face din astfel de arme o explicație mai plauzibilă pentru sindromul Havana.

Peste 130 de oficiali americani, din departamentul de stat, CIA și consiliul național de securitate (NSC), au suferit de simptome, inclusiv amețeli, pierderea echilibrului, greață și dureri de cap, identificate pentru prima dată în Cuba. Impactul asupra unora dintre victime a fost debilitant și de lungă durată.

Unele dintre cele mai recente incidente au implicat oficiali NSC care s-au confruntat cu simptome paralizante în plină zi în Washington. Departamentul de stat, CIA și Pentagonul au lansat toate anchete, dar nu au ajuns încă la concluzii. Un raport al Academiei Naționale de Științe din decembrie a constatat că leziunile sindromului Havana au fost cel mai probabil cauzate de „energie direcționată cu frecvență radio pulsată”.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/arme-pe-care-nu-le-putem-vedea-si-care-ne-pot-ucide-incet-perfecte-pentru-extinctie

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...