Petrolul african

Distribuie!

“În primăvara lui 2007, un raport al Departamentului pentru Energie arăta că SUA importa la acel moment mai mult petrol de pe continentul african decât din zona Arabiei Saudite.

În primele luni care au urmat anunţului constituirii AFRICOM s-au aflat puţine detalii despre acesta. Această unitate de comandă a devenit operaţională ca o subunitate a EUCOM în octombrie 2007, urmând să devină complet independentă 12 luni mai târziu. În acel moment ar trebui să aibă loc şi o relocalizare a cartierului general de la Stuttgart din Germania într-una din ţarile africane.


Această ştire a atras puţin sau chiar deloc atenţia mass-mediei internaţionale şi în special americane. Africa este unul dintre subiectele puţin abordate de media americană, iar atunci când intră în atenţia acesteia, articolele se centrează de obicei pe ideea de catastrofă, conflict, corupţie, aspecte care trezesc reacţii de genul „e nevoie de o intervenţie umanitară, ar trebui ajutaţi”. Cu ajutorul presei, invazia Somaliei a fost percepută tot ca o „acţiune umanitară”. Pentagonul a mers până într-acolo încât a declarat că operaţiunea este doar începutul unor angajamente viitoare.”[1]

SURSE


  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5151
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...