5 plante pentru normalizarea tensiunii arteriale

Distribuie!

„Plantele medicinale sunt recomandate atat in scop preventiv persoanelor care au o tendinta spre hipertensiune sau spre hipotensiune, cat si celor care au fost diagnosticate cu astfel de probleme medicale. Hipertensiunea arteriala (tensiunea peste valorile normale) reprezinta un important factor de risc in aparitia  atacului cerebral si a infarctului miocardic. Netratata, duce la afectarea vaselor sangvine si a unor organe precum rinichii si ochii.

Pe de alta parte, ­hipotensiunea arteriala (tensiunea sub valorile normale) produce mai putine probleme si se corecteaza actionand asupra cauzelor care pot fi deshidratarea, insuficienta cardiaca, diabetul sau alte afectiuni cronice. Iata cateva plante care normalizeaza tensiunea arteriala.

1. Rozmarinul
In general, lichidele cresc volumul sangvin si previn deshidratarea, care duce la hipotensiune. Orice tip de ceai obtinut din plante, baut in cantitati suficiente, trateaza hipotensiunea. Dar exista si plante care au o actiune tintita in acest sens, precum rozmarinul. Extractul din mladite de rozmarin, consumat de trei ori pe zi, timp de cel putin o luna, normalizeaza valorile tensiunii arteriale, mai ales cand este vorba despre hipotensiune cu tendinta spre lesin. Se evita consumul seara, fiindca poate determina insomnii.

2. Ciubotica-cucului
Este un tonic cardiac ce regleaza circulatia la nivelul inimii si al creierului. Planta este benefica atat in tratarea hipotensiunii, cat si in tratarea hipertensiunii arteriale. Ceaiul din flori de ciubotica-cucului se prepara dintr-o lingurita de flori maruntite si oparite la 250 ml de apa clocotita. Se beau cate 2-3 cani pe zi.

3. Catina 
Aproape toate componentele catinei pot fi folosite in scop terapeutic. Frunzele, fructele, chiar si scoarta sunt bogate in vitamine si in minerale care tonifica organismul. Dar cel mai eficient preparat obtinut din catina este uleiul, fiind recomandat in mod special celor care sufera de hipertensiune arteriala si de angina pectorala dureroasa.

Uleiul de catina se obtine prin presarea la rece a fructelor, iar sucul obtinut se depoziteaza intr-un loc racoros, pentru o perioada de cateva zile. Se poate folosi zilnic, inainte de masa sau cu putin timp inainte de a lua tratamentul alopat.

4. Maslinul
Frunzele de maslin contin substante antioxidante puternice ­care actioneaza in organism prin reducerea tensiunii arteriale, scaderea nivelului trigiliceridelor si prin reducerea riscului de infarct si de atac cerebral.

Efectul benefic pe care il au aceste frunze in cazul hipertensivilor i-a determinat pe cercetatori sa incerce realizarea unui medicament de sinteza pe baza de frunze de maslin pentru tratarea hipertensiunii.

O infuzie de plante medicinale destinata normalizarii tensiunii se poate obtine din 25 g de frunze de maslin, 50 g de frunze de paducel si 25 g de matase de porumb. Se pun doua lingurite de amestec la o ceasca de apa si se pot bea mai multe cesti pe zi.

 

5. Usturoiul
Tinctura de usturoi scade tensiunea si nivelul colesterolului. Remediul se obtine din 40 de catei de usturoi taiati in bucatele, care se introduc intr-o sticla. Se acopera cu alcool pur si se lasa la macerat timp de 15 zile. Ulterior, se filtreaza lichidul. Doza recomandata pentru normalizarea tensiunii este de 15-20 de picaturi pe zi, diluate in jumatate de pahar de apa. Se bea inainte de mese.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/5-plante-pentru-normalizarea-tensiunii-arteriale-4309
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...