Mantra-ele sunt multidimensionale. Forţa sunetului subtil are efecte la nivel psihic, mental şi spiritual

Distribuie!

“Menţin legătura, la nivel de suflet şi spirit, cu ghidul spiritual

Eficienţa unui „vehicul mantra-ic” nu constă în forţa în sine a vehiculului; mantra nu are forţă decât dacă este utilizată în mod corect.


În absenţa iniţierii şi fără a cunoaşte modalitatea corectă de a lucra cu o mantra, această formulă sacră este tot atât de inexpresivă precum o formulă chimică sau matematică pentru un necunoscut. Noi nu creăm apa repetând mecanic H2O.

Similar, nu vom obţine efecte considerabile prin repetarea mecanică a unei mantra-e, fără a fi iniţiaţi şi fără a cunoaşte semnificaţia sa (sfera de forţă cu care ne pune în rezonanţă). Iar semnificaţia unei mantra-e nu rezidă în sensul gramatical, în conţinutul ei verbal, ci în relaţia pe care o are cu lumea experimentală, în care toate aspectele emoţionale, spirituale şi culturale au rol specific.


Mantra-ele sunt multidimensionale. Forţa sunetului subtil are, reamintim, efecte la nivel psihic, mental şi spiritual. De asemenea, mantra are o mare putere creatoare de a trezi imagini primordiale, simboluri arhetipale în discipol. Această forţă creatoare este determinată de experienţa specifică a iniţierii, de momentul „transferului de energie”.

Semnificaţia şi conţinutul mantra-ei se amplifică din ce în ce mai mult, proporţional cu progresul pe calea realizării de sine şi cu aprofundarea modalităţilor spirituale. O practică spirituală constantă şi realizată cu dăruire, efortul de a menţine mantra „vie”, va face ca aceasta din urmă să acţioneze precum o forţă de propulsie şi să fie o constantă sursă de inspiraţie, ea menţinând totodată o legătură sufletească şi spirituală intensă şi continuă cu ghidul spiritual.

Mantra nu este doar un simbol arhetipal, deci universal, ci şi un simbol iniţiatic, deoarece ea autentifică şi confirmă legătura existentă între ghidul spriritual şi aspirant. Repetarea mantra-ei evocă permanent în aspirant momentul iniţierii, moment în care o nouă dimensiune a fost revelată conştiinţei sale, pentru că în timpul transferului de energie, poarta către Eliberarea supremă s-a deschis un scurt moment.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4673
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...