Un fost membru ISIS a povestit despre cooperarea SUA cu teroriștii în Siria

Distribuie!

“Militarii americani instruiesc teroriștii ISIS în baza militară din Al Tanf din Siria, a declarat unul din foști militanți, care a trecut de partea forțelor guvernamentale siriene.

BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Militarii americani, care lucrează la baza militară Al Tanf din Siria, cooperează activ cu teroriștii grupării Statul Islamic, a declarat jurnaliștilor ruși Abu Hamzi, comandantul unei grupări a radicalilor, care a trecut de partea forțelor guvernamentale.


Grupul era instruit în baza militară a SUA, însă recent s-a predat unităților lui Bashar Assad, abandonând anterior o fortăreață. Militanții fugiți erau instruiți pentru organizarea unor diversiuni pe infrastructura de gaze și petrol, transport, precum și atentate pe teritoriile aflate sub controlul Damascului.

“Americanii consideră că acest pământ le aparține. Sunt ca niște regi acolo. Capitanul Mike, toți sunt la fel. (…) Ei lucrează, cooperează cu teroriștii ISIS. Au conlucrat cu ISIS, le-au oferit acces și acum îi instruiesc și acum conlucrează cu ei”, a relatat Abu Hamzi.


Capitanul Mike, pe care l-a menționat militantul fugit, avea rolul de instructor. Potrivit lui Hamzi, instructorul nu știe nimic despre modul în care autoritățile americane “se folosesc de militanții sirieni”, “el știe doar să utilizeze armele” și învață cum aceste trebuie să fie utilizate. În special, Abu Hamzi era instruit să utilizeze mitralierele americane de calibru 40 și 50.

În Al Tanf, aflat la frontiera Siriei și Iordania, este amplasată o bază militară a SUA. În raza de 55 kilometri de baza, care e controlată de militarii americani, se află o tabără de refugiați. Militarii ruși, reprezentanții MAE al Rusiei și Siriei au declarat în mai multe rânduri că situația din această tabără este una apropiată de o catastrofă umanitară.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20200519/30297134/Un-fost-membru-ISIS-a-povestit-despre-cooperarea-SUA-cu-teroristii-in-Siria.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner