Ultimele caracteristici ale dispozitivelor? Ele vă pot spiona aproape în permanență fiecare mişcare!

Distribuie!

“Avem acum zeci de dispozitive inteligente în casele şi chiar în trupurile noastre. Acestea par a ne îmbunătăți viaţa în unele feluri, dar ne pot şi spiona.

Experţii în securitate susţin că dispozitivele inteligente răspund la orice comandă le este dată. Astfel, ei demonstrează modul în care maşinile proprii pot fi controlate de altcineva de la distanţă şi cum dispozitive medicale din trupul cuiva pot fi transformate în arme letale. Aceste riscuri sunt acum recunoscute de către dezvoltatorii de tehnologie şi există o multitudine de îndrumări despre cum să le evităm.


Există şi alte pericole care beneficiază de mai puţină atenţie, dar de care ar trebui să fim la fel de preocupaţi. Dispozitivele dvs. ar putea furniza o oportunitate pe care orice hacker ar putea-o folosi pentru a vă spiona.

Lucrurile dvs. vă supraveghează


Laptopul are o cameră video încorporată în el. Atunci când este folosită, o luminiţă verde clipeşte ca să ştiţi că sunteţi înregistrat. Dar, camera video poate fi instruită să vă filmeze activităţile, fără ca lumina verde a camerei să fie aprinsă. Acest lucru nu este doar un avertisment despre un pericol ipotetic!

Dacă nu vă acoperiți camera cu o bucată de bandă adezivă netransparentă, cel puţin vă puteţi opri laptopul. Atunci când acesta este închis, camera poate vedea doar „cealaltă parte” a laptopului. Dar această remediere rapidă nu se aplică sunetului dispozitivelor de înregistrare, cum ar fi microfoanele. De exemplu, telefonul v-ar putea asculta conversaţiile chiar şi atunci când pare să fie oprit. La fel şi televizorul sau alte aparate inteligente din casa dvs. Unele dispozitive, cum ar fi Echo-urile companiei Amazon, sunt proiectate, în mod explicit, să fie activate de voce şi sunt pregătite, în mod constant, să acţioneze la comanda vocală.

Nu doar de înregistrările audio şi video ar trebui să fim îngrijoraţi. Alarma de monitorizare inteligentă de acasă ştie cât de mulţi oameni sunt în casa dvs., în care cameră şi la ce oră. Contorul de apă inteligent ştie, de fiecare dată, când se trage apa la o toaletă în casa dvs. Ceasul cu alarmă ştie la ce oră v-aţi trezit în fiecare zi, chiar şi cu o lună în urmă. Frigiderul ştie de fiecare dată când vă umpleţi un pahar cu apă rece. Telefonul dvs. are un GPS încorporat în el, care vă poate urmări locaţia, şi, prin urmare, vă înregistrează mişcările.

Da, puteţi dezactiva urmărirea locaţiei, dar nu înseamnă că telefonul nu ţine evidenţa locaţiei dvs. Şi ştiţi cu adevărat că GPS-ul este oprit, pur si simplu doar pentru că ecranul telefonului spune că este? Cel puţin furnizorul de servicii de telefonie ştie unde vă aflaţi.

Ne plac toate dispozitivele noastre inteligente. Dar, dincolo de factorul de confort, faptul că dispozitivele sunt conectate în reţea, înseamnă că pot comunica în moduri pe care nu ni le dorim.

Interceptările cu dispozitive de noua generaţie

Cineva rău intenţionat ar putea să-şi dea seama cum să preia controlul asupra oricăreia dintre aceste tehnologii pentru a afla informaţii private despre dvs. Dar, poate chiar mai îngrijorător este faptul că furnizorul de tehnologie ar putea, cumva, deveni, în mod voluntar sau sub constrângere, un pion din schema care dezvăluie fără să vrea secretele dvs.

Recenta luptă dintre Apple şi FBI s-a datorat cererii ca Apple să dezvolte o versiune personalizată, nesigură, a IOS, sistemul de operare al iphone-ului, pentru a facilita hacking-ul FBI în telefonul mobil al unui terorist. Pătrunderea într-un telefon blocat ar putea fi următorul pas în care guvernul ar putea cere companiei Apple sau Samsung să utilizeze tehnologia pentru a înregistra conversaţiile unui terorist suspectat prin interceptare tradiţională?

Dar, telefoanele moderne pot fi folosite pentru a face cu mult mai mult decât să asculte conversaţiile. Ar putea companiile să păstreze deschisă aplicaţia de urmărire a locaţiei în timp ce indică persoanei că este cu adevărat oprită? S-ar părea că este greu să tragem o linie de demarcaţie între aceste cazuri. Nu este de mirare că unii ingineri Apple au apărut în ipostaza de „contestatari de conştiinţă” în problema Apple – FBI. Acest caz a fost abandonat înainte ca Apple să poată fi obligat să facă ceva, deci nu există niciun precedent legal pentru a ne ghida despre modul în care aceste exemple ar putea juca un rol în instanţa de judecată.

Desigur, este valoros pentru punerea în aplicare a legii ca suspecţii penali să fie monitorizaţi, pentru a investiga comportamentul criminal în curs de desfăşurare şi de a colecta probe pentru a-i deferi justiţiei. Acesta este motivul din spatele legilor de interceptare, care permit oamenilor legii să asculte conversaţiile telefonice fără nicio notificare pentru cel vizat.

Chiar nimic de ascuns?

Poate că nu vă pasă de viaţa privată a infractorilor. Dar, reţineţi că supravegherea nu este direcționată doar către cineva care este cunoscut ca fiind rău intenţionat, ea poate fi direcționată, de asemenea, către cineva care este suspectat ca fiind rău intenţionat.

Istoria ne învaţă că listele de suspecţi pot fi uneori lungi. Poate vă amintiţi epoca McCarthy şi domnia lui J. Edgar Hoover la FBI, care a inclus dispozitive de interceptare în dormitorul lui Martin Luther King Jr.

Chiar şi astăzi, există încercări ale British Government Communications de a-i monitoriza pe toţi cei care au vizitat site-ul WikiLeaks, chiar şi doar pentru a căuta anumite informații. Pe de altă parte, unele legi nu au sens sau nu sunt corecte, astfel încât chiar şi unii considerați „criminali”, în realitate ar avea dreptul la confidenţialitate.

Şi nu doar de aplicarea legii ar trebui să ne facem griji. Tehnologii precum Finspy sunt disponibile astăzi în comerţ, acestea permițând instalarea de malware pe computer sau pe telefon, „recrutând” aceste dispozitive pentru a vă spiona. Astfel de tehnologii ar putea fi folosite de către oricine fără cooperarea producătorului dispozitivului sau furnizorului de servicii.

Legile de interceptare, cum ar fi CALEA, se aplică acţiunilor de comunicare făcute de cineva, precum iniţierea unui apel telefonic. Interceptările nu vă urmăresc în mod deliberat mişcările în casă, nu ascultă conversaţiile atunci când nu sunteţi la telefon, nu vă filmează când sunteţi în baie – dar toate acestea sunt acţiuni pe care diversele dispozitive pe care le deținem sunt acum capabile să le execute.

Odată cu dezvoltarea dispozitivelor și prezența lor permanentă în viaţa noastră este cu siguranţă posibil ca ele să fie utilizate în scopuri de supraveghere. Nu există nicio îndoială că, făcând acest lucru, autorităţile vor prinde mulţi oameni rău intenţionaţi. Dar va fi, de asemenea, un preţ foarte mare de plătit în ceea ce priveşte viaţa privată şi, posibil, vor avea loc și arestări abuzive.

Un alt lucru care poate vi se va părea futurist, dar care nu este câtuși de puțin astfel: FBI-ul a folosit microfoanele telefoanelor mobile pentru a trage cu urechea la acțiunile de crimă organizată de peste un deceniu. Interesele comercianţilor nu sunt departe de a face acelaşi lucru pentru a mări volumul vânzărilor.

Dispozitivele noastre omniprezente, racordate în reţea, ridică mari întrebări pe care ar trebui să le dezbatem în mod deschis. Cum balansăm avantajele şi dezavantajele pe care ele ni le oferă va determina tipul de societate în care trăim.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=11079
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...