Sfinxul misterios de la Băile Herculane

Distribuie!

“Valea Cernei este plină de frumuseți aparte, iar pe lângă urmele lăsate de lupta legendară a lui Iovan Iorgovan cu Balaurul, pe pereții stâncoşi şi-a făcut apariția un nou spectator care străjuiește zona în mod  impunător, misterios, degajând forță şi autoritate. Este vorba de un megalit care îi întâmpină pe turiștii care trec prin Valea Cernei.

Sfinxul de la Băile Herculane este aproape necunoscut prin comparație cu vecinul său de la Topleţ sau ruda îndepărtată din munții Bucegi. Formațiunea stâncoasă se află  la 15 kilometri de Topleţ. Aceasta este situată pe versantul estic al muntelui, la aproximativ 500 de metri de podul ce trece peste Cerna.


Se poate vedea printre copaci de pe marginea DN 67D, drum ce leagă Herculane de Baia de Aramă.  profilul stâncii cuprinde inclusiv umerii şi pieptul. Forma şi trăsăturile sfinxului, se modifica în funcție de poziția soarelui si intensitatea luminii.

Din păcate în zonă nu există indicatoare sau panouri turistice de informare ori trasee amenajate. Cei care se aventurează în  zonă trebuie să fie cu mare băgare de seamă deoarece acolo sunt foarte multe vipere.”[1]


SURSE

  1. http://www.banatfm.ro/sfinxul-misterios-de-la-baile-herculane
  2. Foto: banatfm.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...