Piramide din România: O energie cu putere incredibilă
„Piramide din România: In Romania exista peste 5000 de tumuli sau movile, care sunt ridicaturi de pamant sau pietre, asezate peste morminte.
In judetul Brasov, in comuna Sona, exista sapte movile, cu inaltime de peste 30 de metri, asezate pe doua siruri, in ordinea marimii. Localnicii le spun guruieti sau piramide.
Legendele spun ca in interiorul acestora se afla ascunse comori. An de an, de Rusalii, printr-un ritual unic, localnicii celebreaza acest eveniment. Exista specialisti care sustin ca aceste movile fac parte din Triunghiul Magic care a ramas de pe vremea dacilor. Ele sunt asezate pe o linie invizibila care face legatura intre sanctuarele dacilor si cetatile lor.
In cuprinsul acestor forme geometrice ar intra capitala Daciei, Sarmisegetusa, cetatea Piatra Rosie, sanctuarul de la Racos, templul de la Sinca Veche, Varful Omu si piramidele de la Sona. Tumuli s-au descoperit si in Antarctica. Sub bucatile mari de gheata au fost gasite oseminte foarte bine conservate.
Un explorator pe nume Franklin, care si-a gasit sfarsitul intr-o expeditie in Antarctica, a scris pe un astfel de tumul un mesaj ca totul este bine. A urmat mai tarziu sfarsitul tragic. Specialistii sustin ca mai intai au fost movilele, dupa care au fost construite piramidele, scrie.
Istoricii sustin ca tumuli ascund mistere inca neelucidate. Tumulii sunt de fapt morminte, in interiorul carora defunctul era ingropat alaturi de multe bogatii. Cu cat acesti tumuli sunt mai inalti, cu atat defunctul avea un rang mai important in societate si bineinteles, era mai bogat.
Aceste movile se intalnesc in zona tracica si exprima, prin marimea lor, opulenta defunctului.
Daca veti examina harta Dobrogei, gen Google Earth, se pot observa urmele unei fortificatii dantelate, morminte funerare in forma de tumuli, urme ale drumurilor antice.
Tumuli erau construiti langa drumurile antice si erau morminte unde cadavrele erau incinerate chiar in interiorul acestora. Cu exceptia copiilor cu varsta pana in sapte ani, toate cadavrele erau incinerate.
Herodot vorbeste despre ritualul inmormantarii la traci care consta in trei zile de priveghi, incinerarea cadavrului, urmat de un mare banchet si intreceri sportive. In timpul banchetului erau sparte vasele folosite. Depunerea in tumuli a unor obiecte pretioase si a ofrandelor aveau drept scop, pe de o parte ca defunctul sa nu duca lipsa de nimic in cealalta viata si sa nu se mai intoarca in lumea din care a plecat.
In localitatea Zimnicea a fost cercetat un astfel de mormant in forma tumulara. In interiorul sau au fost descoperite trei incaperi si un coridor. In prima incapere s-au gasit ramasitele unui barbat, in a doua incapere ramasitele unei femei iar in a treia scheletul unor cai.
Arheologii au descoperit morminte in care cadavrele au fost inhumate. Acestea erau plane si in interior mortul era asezat pe spate, direct pe pamant, cu mainile intinse pe langa corp, iar picioarele erau indoite de la genunchi in jos si cazute lateral, potriit romaniatv.net.
Documentele istorice descoperite arata faptul ca geto-dacii apelau la sacrificii umane. S-au descoperit sub locuinte trupuri de copii. La moartea regelui sau a aristocratilor era omorata sotia si servitorii. Sacrificiile umane aduse unor zeitati nu este un ritual specific geto-dacilor. El a fost practicat si de greco-romani, germani, celti.
Daca un geto-dac avea mai multe sotii si acesta deceda, se ducea o lupta fizica intre sotii si cea care era mai puternica si invingea era omorata si ramasitele acesteia erau asezate deasupra osemintelor barbatului. Era o mare onoare sa mori in aceste conditii. Cele ramase in viata jeleau si isi manifestau durerea prin strigate.”[1]
SURSE
- https://www.efemeride.ro/piramide-din-romania-o-energie-cu-putere-incredibila
- Foto: guideinretezatmountains.blogspot.com
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.