Regalianus, un urmaș al lui Decebal, a devenit împărat roman

Distribuie!

Regalianus este cel dintâi dac care a urcat în această ierarhie. Documentele epocii spun că dacul cel ambiţios a intrat în istorie în preajma anului 260 d.Ch. Documentele vremii susți că Regalianus era un urmaş al lui Decebal, mai precis un strănepot al marelui rege. Cert este că originea dacică a lui Regalian nu poate fi contestată.

De asemnea, împăratul de origine dacă Galerius Maximianus (292-311) i-a urmat la domnie lui Diocleţian, al cărui protejat a fost. După ce a ajuns la conducerea imperiului, Galerius a vrut să supună la obligaţia plăţii impozitelor Roma şi întreaga Italie, drept răzbunare pentru umilirea dacilor de către Traian, care le-a impus tribut dacilor. În al doilea rând, a vrut să schimbe numele Imperiului roman în Imperiul dacic. Aceste lucuri sunt menționate în documente.


Maximinus Daia era nepotul împăratului Galeriu. A ajuns să fie adoptat de unchiul său, dar chiar şi după adopţie, a ţinut să-şi păstreze numele dacic.

Despre Licinius, izvoarele spun că se trăgea dintr-o familie de daci din Moesia Superior. S-a născut în anul 265 şi a ajuns prieten foarte bun cu Galeriu. Împăratul Galeriu i-a conferit lui Licinius titlul de “Augustus” în vestul imperiului, în anul 308, în timp ce Daia, nepotul împăratului, şi Constantin (Constantin cel Mare – şi acesta de origine moeso-dacică) au fost numiţi “fiii auguștilor”.


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/videoenigma-imparatilor-romani-de-origine-daca-unul-dintre-ei-a-fost-chiar-urmasul-lui-decebal-2187833

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...