Petrache Poenaru – inventatorul stiloului

Distribuie!

Petrache Poenaru (1799 – 1875) a fost un inventator român, membru al Academiei Române, cunoscut pentru inventarea stiloului. În timp ce era la studii în Paris, în anul 1827, Petrache Poenaru a primit brevetul pentru ”condeiul portăreţ fără sfârşit, alimentându-se el însuşi cu cerneală”. Stiloul inventat de român a revoluţionat domeniul instrumentelor de scris, acest obiect fiind folosit în zilele noastre de milioane de oameni. Ideea lui Petrache Poenaru a fost preluată de Lewis Edson Waterman, care a reuşit să realizeze, în anul 1884, stiloul ce se umple cu ajutorul peniţei.

Petrache Poenaru a fost primul român care a călătorit cu trenul. În anul 1831, acesta s-a deplasat de la Liverpool la Manchester cu trenul, spunând mai apoi: ”Am făcut această călătorie cu un nou mijloc de transport, care este una din minunile industriei secolului… douăzeci de trăsuri legate unele cu altele, încarcate cu 240 de persoane sunt trase deodată de o singură maşină cu aburi…”.


Sursa: https://adevarul.ro/stiri-locale/suceava/top-5-inventii-romanesti-care-au-schimbat-lumea-1670282.html

Foto: Internet


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...