Pădurea Hoia Baciu: Pe lângă mărturiile cu OZN-uri foarte populare de altfel în anii 70, există numeroase fenomene paranormale întâlnite atât de călători, căutători de paranormal, dar şi de cercetători

Distribuie!

“Bineînţeles misterele din pădurea Hoia Baciu nu se opres aici. Pe lângă mărturiile cu OZN-uri foarte populare de altfel în anii 70, există numeroase fenomene paranormale şi deosebit de bizare întâlnite atât de călători, căutători de paranormal, dar şi de cercetători.

De altfel cercetările ştiinţifice în pădurea Baciu după eforturile biologului Sift au fost continuate în anii 70 de profesorul Adrian Pătruţ cu un întreg colectiv. De altfel Pătruţ şi-a dedicat o bună parte din viaţă cercetării acestei păduri şi afirma că, ”Pădurea Hoia-Baciu rămâne un teritoriu insuficient elucidat, care va putea fi studiat inclusiv de generaţiile viitoare. (…)Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai active puncte pe plan mondial, poate cea mai activă zonă în care se produc fenomene neobişnuite”.


Cu alte cuvinte se petrec tot soiul de activităţi şi fenomene greu de explicat ştiinţific. Pătruţ a povestit una dintre aceste întâmplări. ” Ceva cu totul aparte mi s-a în­tâmplat în 2000, în preajma Paştelui. Mă dusesem atunci la pădure cu un cercetător originar din Cluj, care trăieşte în Germania.

Deodată, am observat că din vârfurile a mii şi mii de copaci curgea ceva. Era o sevă, un lichid… Parcă era un izvor ce curgea de pe copaci, de la 10-15-20 de metri şi se aduna la rădăcinile lor. Am rămas încremenit.”, spunea Pătruţ pentru stiridecluj.ro. Tot cercetătorul clujean vorbeşte despre alte fenomene stranii. Mai precis apariţia şi dispariţia unor ruine misterioase.


”Fusesem să fotografiez nişte ruine, erau chiar în centrul pădurii. Era prin ianuarie şi am făcut câteva sute de fotografii lângă ruinele alea, cu un grup foarte mare de prieteni. După vreo două săptămâni, m-am întors să caut locul acela, pentru că-mi plăcuse, mă simţisem bine acolo. Dar ruinele nu mai erau acolo, nici ţipenie, ca şi când n-ar fi fost!… Şi nici nu le-a mai văzut după aia nimeni, nicicând! Iar după câţiva ani, şi imaginile lor au dispărut, s-au volatilizat pur şi simplu din fotografiile mele”, a precizat acesta pentru aceeaşi publicaţie.

Totodată se vorbeşte despre tot soiul de dispariţii, transmutări în timp şi spaţiu,lumini misterioase care apar în poze, oameni fără cap surpinşi lângă arbuşti şi tot soiul de fiinţe asemănătoare fantomelor.

Totodată sunt oameni care susţin că în pădurea Baciu oamenii pot fi transportaţi doar la nivel mental în alte epoci şi aduşi înapoi. Despre fenomene stranii la pădurea Baciu vorbeşte şi un angajat al Biroului de Promovare Turistică a Primăriei Cluj-Napoca, Marius Lazin. Acesta tocmai făcuse un proiect pentru a atrage turişti din toată lumea în zonă şi bineînţeles i-a dus la renumita pădure Baciu.

Spune că acolo s-au întâmplat lucruri bizare mai ales în Poiana Rotundă. ” Era 11 noaptea şi eram cu un cuplu de tineri din Anglia. La un moment dat, vine tipul la mine şi-mi spune că a auzit o voce care îl chema spre ea, culmea, în limba engleză.

Nu mi s-a părut foarte neobişnuită întâmplarea, pentru că nu era prima dată când turiştii îmi spuneau că aud voci care încearcă să comunice cu ei(…) În timp ce povesteam în mijlocul poienii, am auzit un sunet asemănător unui lătrat. Apoi, am auzit un sunet subtil venind dinspre una dintre cele şase intrări în Poiana Rotundă. Era un fel de tropăit, combinat cu foşnet de frunze. L-am auzit toţi trei.

Sunetul a venit de la una dintre intrările în poiană şi a luat-o de jur împrejurul nostru, apropiindu-se tot mai mult. Nu ne-a înconjurat, pentru că la jumătatea poienii s-a oprit. Cel puţin pentru mine a fost destul de înfricoşător, cred că şi pentru cei doi englezi“, spunea clujeanul într-un interviu pentru Adevărul din anul 2014.

Pe lângă toate aceste fenomene cu OZN-uri, voci ciudate sau alte experienţe extrasenzoriale rod al imaginaţiei sau nu, în pădurea Hoia Baciu şochează forma ciudată a copacilor. Mai precis numeroşi copaci sunt pur şi simplu contorsonaţi, crescând într-un mod bizar.”

Sursa: https://m.adevarul.ro/locale/botosani/secretele-celui-mai-misterios-loc-romania-intampla-padurea-inclusa-topul-celor-mai-infricosatoare-lume-1_593a6f785ab6550cb8f3cb94/index.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...