Pericolul ascuns al frecvenţelor 5G. Meteorologii trag un semnal de alarmă privind sateliţii care monitorizează schimbările atmosferice

Distribuie!

„Tehnologia 5G ar putea avea un impact major asupra preciziei sateliţilor de a furniza date despre fenomenele meteo extreme, susţin experţi în domeniul meteorologiei, relatează The Guardian.

Predicţiile meteo ar putea fi serios afectate de introducerea reţelelor de internet mobil 5G la nivel global, atrage atenţia Tony McNally, cercetător din cadrul European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Reading (ECMWF).

Introducerea acestei tehnologii la scară globală ar „putea ajunge să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte”, crede McNally. „Suntem extrem de îngrijoraţi”.

Sistemul wireless 5G ar putea afecta senzorii hipersensibili ai sateliţilor care monitorizează schimbările atmosferice. Programele de la bordul sateliţilor studiază variabilele din atmosferă, cum ar fi vaporii de apă, ploaia, zăpada, pătura de nori sau conţinutul de gheaţă. Cu alte cuvinte, factori cruciali care influenţează vremea.

De exemplu, frecvenţa de 23,8 GHz. Vaporii de apă emit un semnal slab care corespunde acestei frecvenţe, iar informaţia este măsurată de sateliţii meteorologici. Meteorologii folosesc apoi informaţia furnizată prin satelit şi studiază probabilitatea de formare a unei furtuni.

„Asemenea date sunt vitale pentru capacitatea noastră de a face previziuni”, subliniază Niels Bormann, analist din cadrul ECMWF.

Unele reţele 5G pot transmite semnale identice cu cele ale vaporilor de apă, determinând astfel sateliţii să furnizeze informaţii eronate.

Primele abonamente 5G din Europa ar urma să apară în 2019, arată Ericsson în Mobility Report. Industria de echipamente de telecomunicaţii va traversa o perioadă dificilă, pe măsură ce cererea de echipamente 2G, 3G şi 4G va scădea, iar solicitările pentru următoarea generaţie vor spori abia peste doi ani.

Între 2016 şi 2019, 5G s-a transformat dintr-un serviciu tehnic într-o problemă de securitate naţională, după ce Statele Unite au acuzat compania Huawei că spionează prin intermediul echipamentelor furnizate şi a recomandat aliaţilor să renunţe la utilizarea acestora.”[1]

SURSE

  1. https://www.mediafax.ro/life-inedit/pericolul-ascuns-al-frecventelor-5g-meteorologii-trag-un-semnal-de-alarma-privind-satelitii-care-monitorizeaza-schimbarile-atmosferice-18112543
  2. Foto: Internet

Citiți și...

Efectele tehnologiei wireless 5G asupra sănătății

Uniunea Sovietică a experimentat o bombă atomică pe 45.000 de soldați (14 septembrie 1954)

Elita financiară întreține un continuu război economic

Gary Webb, jurnalist american, asasinat de către CIA, după ce a arătat că CIA făcea trafic de droguri

Un alt om de ştiinţă care a lucrat în Zona 51 şi care a dorit să facă totul public a fost fizicianul Michael Wolf. Declaraţiile sale au fost mult mai detaliate, ceea ce a determinat din partea agenţiilor americane însărcinate cu păstrarea secretului despre extratereştri, atacuri violente la persoana lui. El a dezvăluit faptul că LED-urile (diode emiţătoare de lumină), superconductivitatea şi tehnologia fibrelor optice se numără printre tehnologiile descoperite prin cercetările realizate asupra resturilor navelor extraterestre prăbuşite

Baza 211 a naziștilor din Antarctica

Încălzirea globală este un fenomen ciclic, nu este generată de activitățile umane

Incălzirea globală nu rezultă din emisiile de gaze de seră în atmosferă, ci din pricina nivelului crescut al radiațiilor solare din ultimul secol. Modificările aduse de gazele de seră atmosferei nu au o bază științifică

Ce se află în spatele arestării fondatorului WikiLeaks, Julian Assange?

Israelul a fost fondat de către evreii Rothschild

Războiul psihotronic și controlul minții: De la MK-Ultra la EMK-Ultra

Războiul rece: experimentele "MK-Ultra" cercetau realizarea "asasinului programat"

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...