Pădurea Baciu, locul în care timpul pare să nu existe și unde se petrec numeroase fenomene misterioase

Distribuie!

Pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj este considerată una dintre cele mai misterioase păduri din Europa. Este locul în care timpul pare că nu există, în care ai sentimentul că este urmărit, în care s-au întâmplat fenomene care nu au o explicație științifică.

Din aceste cauze a fost numită Triunghiul Bermudelor din Transilvania. Cei care au studiat fenomenele sunt convinși de existența unei porți interdimensionale.


Pădurea Baciu – De la legendă la realitate

Cei care s-au aventurat în pădure au avut parte nu numai de întâmplări care au depășit granițele realității, dar și de consecințe care le-au afectat grav sănătatea. Ne referim la atacuri de panică, dureri de cap, probleme digestive sau apariția în mod spontan a unor pete, ca și cum pielea ar fi fost supusă la o puternică sursă de căldură.

Localnicii vorbesc despre un cioban care împreună cu oile sale a dispărut în mod misterios. Au fost efectuate căutări care au durat câteva săptămâni în toată pădurea. Localnici, dar și reprezentanți ai autorităților au cercetat fiecare colț al pădurii. Ciobanul și cele 200 de oi au dispărut fără urmă.


Cercul, cea mai studiată zonă

Cea mai studiată zonă a pădurii a fost numită Cercul, după forma sa, în care s-au înregistrat fluctuații electromagnetice și emisii infrasonore.
Cercetările asupra acestor misterioase fenomene au început în anii 50. Din motive legate de cenzură, presa și cercetătorii nu au avut voie să ofere informații.

Primul cercetător român care a efectuat studii asupra fenomenelor din pădurea Baciu a fost Alexandru Sift. În însemnările sale, există relatări despre copacii care au o formă stranie, contorsionată, dar și despre broaște de dimensiuni foarte mari pe care le-a întâlnit în pădure.

În nopțile pe care le-a petrecut în pădure, Alexandru Sift s-a confruntat cu un fenomen straniu. Deasupra pădurii apăreau sfere luminoase, pe care el le-a numit orbs. El a făcut zeci de fotografii în care pot fi observate lumini nocturne care survolează pădurea, de dimensiuni și culori diferite.

 

Același fenomen a fost observat și de cercetători din Ungaria care au declarat apariția unor lumini cu forme geometrice de sfere, piramide, cilindru.

Profesorul Adrian Pătruț a studiat vreme de câțiva ani fenomenele din pădurea Hoia Baciu și susține existența unei realități intermediare în care normalul și paranormalul, convenționalul și neconvenționalul se confundă.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/padurea-baciu-locul-in-care-timpul-pare-sa-nu-existe-si-unde-se-petrec-numeroase-fenomene-misterioase
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner