Oamenii pot detecta câmpul magnetic al Pământului

Distribuie!

“Multe animale se orientează în spaţiu datorită unui fel de „al șaselea simț” care le permite să detecteze câmpul magnetic al Pământului. Conform unui studiu recent, şi unii oameni au această abilitate.

Majoritatea animalelor percep câmpul magnetic al Pământului, abilitate care permite păsărilor migratoare să își găsească drumul în călătoriile lungi sau somonilor să înoate în direcția corectă.


Conform unui nou studiu, şi unii oameni ar avea acest „al șaselea simt”, doar că nu îl conştientizează.

Ipoteza că oamenii sunt sensibili la câmpul magnetic nu este nouă, ea fiind menționată încă din anii 1980. Dar, de atunci, studiile nu au furnizat nicio dovadă concretă care să confirme această teorie.


Acest nou studiu, publicat în revista științifică eNeuro, se bazează pe scanări ale creierului. Pentru prima dată, documentele dovedesc că anumite persoane sunt înzestrate cu magnetorcepție, care face posibilă detectarea unui câmp magnetic.

Pentru a ajunge la această concluzie și a obține aceste dovezi, o echipă de cercetători americani și japonezi a efectuat un experiment prin care au vrut să vadă dacă oamenii sunt sensibili sau nu la câmpul magnetic al Pământului. La experiment au participat 36 de persoane – 24 de bărbați și 12 femei cu vârste cuprinse între 18 și 68 de ani, cu diverse origini (europene, africane, asiatice, autohtone).

Ei au fost puşi într-o cameră întunecată, înconjurată de bobine electrice. Participanților li s-a solicitat să închidă ochii și să se relaxeze. Între timp, cercetătorii au modificat câmpul magnetic din jurul lor, modificând curenții electrici în bobine. Intensitatea câmpului magnetic din această cameră a corespuns cu cea a câmpului magnetic al Pământului.

Folosind instrumente specifice, ei au analizat ritmul cerebral al participanților. În cazul unora au detectat un ritm alfa, o oscilație rezultată din activitatea electrică a creierului. Amplitudinea sa a scăzut când creierul a perceput un semnal.

Față de aceste rezultate, cercetătorii au dedus că percepția câmpului magnetic al Pământului ar putea fi specifică anumitor oameni. Acest al șaselea sens ar fi o abilitate înnăscută, întrucât unii sunt stângaci, alții dreptaci, alții înzestrați la matematică sau cu ureche muzicală …

Cu toate acestea, cercetătorii se întreabă dacă strămoșii noștri nu aveau toți această abilitate. Prin evoluție, ființa umană și-ar fi pierdut capacitatea de a percepe câmpul magnetic al Pământului?”

Sursa: Digi 24

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Experimentul lui Henri Coandă din Munţii Ciucaş - experiment legat de transportul prin tub vidat
Prin puterea credinței și a încrederii în însănătoșire, trupul biologic poate reacţiona într-un mod adecvat pentru a face față oricărei probleme ar putea să apară
Influența cuvintelor asupra ADN-ului
Retrocogniţia sau retrăirea trecutului este un fenomen paranormal care a stârnit mai puţin interes în lumea cercetătorilor pentru că pune în evidenţă evenimente care s-au petrecut deja în trecutul apropiat sau chiar foarte îndepărtat
Câmpul energetic al fiinţelor vii
Omul, prin naştere, este materie şi spirit
Inima are propriul său sistem neuronal înzestrat cu memorie
Energia subtilă benefică, care este acumulată și cultivată prin meditaţie, a fost dovedită ştiinţific
Al treilea ochi: Civilizațiile antice știau de existența glandei pineale și îi cunoșteau importanța deosebită. Glanda pineală a fost văzută mult timp drept portalul care face legătura între lumea fizică și spirituală, cele două planuri în care trăim concomitent cu toții
Hacker-ul care a intrat în bazele de date NASA: „Am găsit dovezi că America are nave spaţiale de război”
Nanoparticulele pot ajunge să controleze gândurile sau acțiunile noastre
Proiectul Looking Glass: Scopul acestui proiect este pe de o parte acela de a observa chiar şi cele mai fine distorsiuni temporale (chiar şi de ordinul milisecundelor) din trecut, iar pe de altă parte acela de a perfecţiona o tehnologie capabilă să „privească” în viitor la mai multe „scenarii” virtual posibile pentru a putea fi aleasă în momentul prezent linia temporală cea mai favorabilă pentru versiunea pe care cei aflaţi la putere o doresc

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...