Nikola Tesla: Invenţii revoluţionare

Distribuie!

„Invenţii revoluţionare

Nu exagerăm spunând că Nikola Tesla a transformat lumea cu ajutorul electricităţii. Moştenirea extraordinară pe care el ne-a lăsat-o şi ajutorul imens pe care aceasta îl reprezintă pentru întreaga omenire poate fi văzut peste tot acolo unde este folosit electromagnetismul.

De numele său se leagă celebrul experiment Philadelphia şi primul contact cu alte civilizaţii, savantul recepţionând din spaţiu un semnal radio repetat. Pe lângă descoperirile sale din domeniul electromagnetismului (curentul alternativ mono şi polifazat, motoare de tot felul, tehnologii de înalta frecvenţă şi înaltă tensiune etc) şi al ingineriei, Tesla este considerat un pioner în mecanică (ex Turbina Tesla), robotică, balistică, ştiinţa calculatoarelor, fizica nucleară şi fizica teoretică. Şi totuşi, în mod inexplicabil, istoria pare să fi uitat de acest om cu totul remarcabil, care a dăruit atât de multe invenţii revoluţionare umanităţii.

Genialul savant a fost inventator, fizician, inginer mecanic şi inginer electrician, fiind considerat unul dintre cei mari oameni de ştiinţă ai sfârşitului secolului XIX şi începutului secolului XX. Invenţiile şi cercetările teoretice ale lui Nikola Tesla stau la baza cunoştinţelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazate, sistemele de distribuţie a puterii şi motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluţie Industrială. Una dintre cele mai importante invenţii ale sale este generatorul de curent alternativ, el contribuind de asemenea la construirea hidrocentralei de lângă Cascada Niagara.

Tot lui îi datorăm şi primul sistem de comunicaţie fără fir (wireless), primii roboţi, prima telecomandă, ideea de vehicul cu decolare verticală şi altele. Tesla a propus o schemă care arăta ca un science-fiction: un sistem global de comunicaţii fără fir pentru a transmite mesaje telefonice dincolo de ocean; pentru a transmite ştiri, muzică, rapoarte privind piaţa bursieră, mesaje private, pentru a securiza comunicaţiile militare în orice colţ al lumii. „Când comunicaţia fără fir va fi aplicată pe scară largă, pământul va fi transformat într-un creier uriaş, capabil să răspundă din orice colţ al său,” spunea Tesla.”

Sursa: Lidia Teodorescu – https://yogaesoteric.net/nikola-tesla-genialul-inventator-al-tehnologiilor-mileniului-ii/

Foto: Internet

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...