În Rusia, există Muntele Yamantau şi oraşul Mezhgorye, care adăpostesc, din câte se pare, unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei

Distribuie!

“În Rusia, există Muntele Yamantau şi oraşul Mezhgorye (cunoscut sub numele de Beloretsk 15 şi Beloretsk 16), care adăpostesc, din câte se pare, unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei.

Mezhgorye are statut de oraş închis, prin urmare nu sunt indicatoare către el şi nu trebuie să apară pe alte hărţi decât pe cele clasificate. Scanările din satelit realizate la sfârşitul anilor ’90 i-au făcut pe americani să suspecteze existenţa unui buncăr antinuclear în masivul Yamantau. De asemenea, proiectul de sub Muntele Yamantau a fost asociat cu aşa-zisa „Mână Moartă“, adică puterea de comandă nucleară şi sistemul de control al rachetelor strategice.


De-a lungul timpului, oficialii americani au cerut omologilor ruși explicaţii cu privire la facilităţile din Mezhgorye şi din preajma muntelui Yamantau, iar de fiecare dată explicaţiile au fost diferite, variind de la existenţa unui sit minier sau a unei zone pentru depozitarea alimentelor şi până la un bucăr destinat protejării liderilor importanţi din Rusia în cazul unui război nuclear.

Tot în Rusia, de data aceasta în Moscova, există, se pare, un sistem secret de linii de metrou care sunt paralele cu cele ale metroului public și chiar le-ar depăși în lungime. Din câte se pare, metroul are 4 linii şi 50 până la 200 de metri adâncime şi ar face legătura între Kremlin şi cartierul Serviciului General de Securitate sau aeroporul Vnukovo 2, precum şi alte locuri de importanţă națională.


Reţeaua ar fi fost construită în timpul mandatului lui Stalin, iar KGB-ul le-a dat numele de cod D-6. Existenţa neconfirmată, dar nici infirmată a Metroului 2 din Moscova reprezintă în acelaşi timp o atracţie pentru fanii conspiraţionişti, dar şi principalul obstacol în vizitarea tunelurilor.”[1]

SURSE

  1. https://www.gds.ro/Magazin/2012-04-26/Pe-aici-nu-se-trece/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...